Vad gör man på Arlanda?

Precis i samma sekund som mitt Arlanda express tåg ankom till terminal fem plingade det till i min mobil. Min flight den Helsingfors till Delhi skulle bli 2,5 timmar sen och med 1 timmes connection förstod jag direkt att den ekvationen skulle inte gå ihop. Damn. Tog upp datorn och researchade möjliga alternativa vägar. Första möjliga var via Doha med Qatar fem timmar senare. Fem timmar på Arlanda alltså. Waste of time. Så efter en timma av allmän bitterhet tänkte jag att ja, jag ser hur spännande man kan ha en kväll på Arlanda. Vänta är inte min paradgren.

Instastory

Delade mitt öde på instastorys för lite sympati. Och fick mycket. Tack vänner! Allt från att skicka vykort till shoppa, dricka vin och bonda med nya bekantskaper.

Promenad

Tog en promenad från säkerhetskontrollen till väggen där terminal 2 tar slut. Innervägen dit och utevägen tillbaks.

Shopping

Slökollade lite i några affärer på Skycity. Jag är en riktigt dålig shoppare så jag köpte inget. Köper bara saker jag behöver typ. Och ibland lite mer skor än jag behöver.

Aktivering

Hittade en bra plats att springa intervaller på. Korridoren i skybridge. Synd att SATS har stängt annars hade jag tagit dagens andra svettfest följt av ett dopp i jaccuzin.

Plane spotting

Testade lite planespotting. Dock var det aningens mörkt så jag såg inget mer än de närmast sky som reflekterade sig i fönstret. Funkar en stund som aktivitet om det är ljust ute.

Loungea

Tillslut öppnade incheckningen och jag kunde ta mig in i loungen. Knep en soffa att ligga och vila i. Men min underbara säng hemma hade jag hellre spenderat några timmar i än att sitta här.

Funfactor att vänta på Arlanda

Bättre än förväntat. Finns en hel del att göra och är man hungrig underlättar det ännu mer då många aktiviteter är matbaserade. När jag gick och brainstormade lite med mig själv kom jag faktiskt på lite fler saker man kan göra men som jag inte kände för, promenera runt Halmsjön, gå till Jumbohostel och fika, städa datorn, läsa en bok, bada i poolen på Clarion, ta en tupplur eller hoppa hage i hagen på T2. Som sagt nog kan man slå ihjäl fem timmar på Arlanda! Vad hade du gjort av tiden?

/ Pernilla som överlevde fem timmar på Arlanda

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s