Thai airways

Många av er som rest till Thailand eller någon annanstans i sydostasien från skandinavien har säkerligen åkt med Thai airways från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn. Det har jag också gjort många gånger men denna gången passade jag på att dokumentera resan i bilder från Saigon i Vietnam tillbaka till Stockholm som jag gjorde med Thai. Bara för bloggens skull. För er som inte visste det så var SAS med och byggde upp Thai airways. Den största anledningen att jag väljer Thai är de bra flygtiderna. Nattflygning både till och från Asien. Flygplansflottan på 100-talet flygplan varav majoriteten widebody’s.


Boeing 777

Thai airways business class, shorthaul

Lounge

Denna hemresan unnade jag mig en biljett i business class. Hade räknat med att flygplatsen i Saigon skulle vara ett mindre kaos liksom den i Hanoi var vid mitt senaste besök men incheckningen vid Royal Silk disken tog endast ett par minuter. Brydde mig inte om att hitta något fast track för det var näst intill folktomt i vanliga securityn så mindre än 10 minuter efter att min taxi kommit till flygplatsen satt jag i loungen där jag passade på att datorisera lite innan flyget skulle avgå mot Bangkok. Loungen var väldigt bra och där fanns allt man kunde önska sig av en lounge.

Thai B777

Det kallades till boarding och efter en lång väntan blev det dags att kliva in i Boeing 777-300ER som skulle ta oss den dryga timmen till Bangkok. Thai’s kabininteriör i de gamla 777:orna är inte direkt i min smak men stolarna är sköna och servicen är bra. 777 är dessutom mitt näst favorit plan efter A380. Jag kröp ner i min lilla bunker med en bok som jag hade som mål att läsa ut innan vi ankom till BKK. Dock hann jag slutföra den redan innan vi hade startat då det tog över en timma från boarding tills vi var i luften.

Thai airways

Väl efter takeoff serverades en trerätters middag på en bricka plus lite mer champagne. Effektiv och bra service. Tittade igenom filmsortimentet för att se om det var något som skulle locka mig till nästa flight mot Stockholm men det var inte mycket kul. Något jag verkligen älskar när man flyger är takeoffs och landningar över jättelika städer och denna resa fick jag nöjet att beskåda både Saigon och Bangkok från en fönsterplats.

Thai airways business class, longhaul

Favoritplats

Transferen i Bangkok var i vanlig ordning en relativt osmidig upplevelse. Fick åka transferbuss och sedan gå igenom ytterligare en security. Var varken hungrig eller törstig så passade på att ta en bensträckare i korridorerna på Suvarnabhumi flygplatsen istället för ett loungebesök innan det blev boarding igen. Ytterligare en en Boeing 777-300ER skulle ta oss de 11 timmarna till Stockholm och till min stora lycka var min favoritplats längst bak och längst in i hörnet ledig så jag slog mig ner där och tog ett glas champagne.

Inflight catering

Kort efter takeoff på denna nattflygning serverades en gastronomisk(?) upplevelse. Finmat är inte direkt min grej så den första kreationen fick de tillbaka oäten. Det var säkert gott om man gillar sådan typ av mat.

Thai food

Till huvudrätt valde jag den internationella rätten så in kom en bit lax, nudlar och tomatsås. Det smakade mycket bra.

Thai food

Något jag verkligen uppskattar med Thai är att deras service är snabb. Även om jag tycker att SAS har den bästa businessclass upplevelsen på marknaden så stör jag mig på att deras mealservice tar nästan tre timmar från takeoff. Speciellt på nattflygningar när sova i alla fall är min prio över mat. Efter laxen kom i alla fall lite ostar in på brickan.

Thai food

Sist ut var desserten. Även om jag inte direkt var hungrig så tackade jag inte nej till en portion cheesecake med caramel sauce innan det var dags att krypa till kojs.

Thai food

Kabinupplevelsen

Thai airways business class

Som den kabinnörd jag är spanade jag in alla detaljer hos konkurrenten innan jag somnade in i mitt lilla krypin. Det känns nästan som att campa när man sover i sitt lilla bås tycker jag. Jag sover allt som oftast väldigt bra på flyg och denna resa var inget undantag. Blev väckt kort innan frukostserveringen men jag var inte frukostsugen så jag avböjde och somnade om för att sedan vakna när det var dags att packa ihop sovmodulen.

Totalupplevelse Thai airways business class

Något som jag verkligen uppskattar när jag reser med Thai är deras alltid supervänliga och service minded personal. Allt är utmärkt paketerat och upplevelsen känns verkligen lyxig. Dock är deras gamla kabiner som inte har genomgått en refurbishment ännu av modell äldre och slitna i kanterna. Stolarna tycker jag dock är väldigt bekväma att sitta i så det är inget fel på dem utan bara åldern. Men allt blir inte sämre när det åldras eller vad säger ni? Maten tycker jag är bland det bättre man får i luften. Långt mycket bättre än Lufthansa, Swiss och Austrian’s menyer som jag annars rankar högt när det kommer till en businessclass upplevelse. Är Thai business class värd att lägga pengar på att resa i? det skulle jag absolut säga men förvänta dig en klassisk business upplevelse. Vad säger ni andra som rest med Thai i business? om inte, är det ett flygbolag som ni gärna skulle prova en resa i business class med?

/ Pernilla som älskar att resa runt i världen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s