Mat på resan

Många resande människor hävdar att just prova den lokala maten är en anledning att resa. Det kan jag inte påstå är min största anledning att resa. Personligen äter jag oftast på kedjor, tråkigt säger nog många – bekvämt tycker jag. Man vet vad man får oavsett om man besöker Qatar, Argentina eller USA och eftersom jag inte är någon foodie lägger jag gärna semesterenergin på andra saker än att fundera på vart man ska stilla hungern. Här kommer mina fem favoriter i matväg som finns utspridda lite varstans i världen.

Le Pain Quotadien, worldwide

Min absoluta number one frukostställe. Le Pain Quotadien, ingen frulle i världen kan slå detta ställe. Det bästa är när man är några stycken som äter så kan man dela på massa goda rätter. Sortimentet varierar lite mellan olika länder. Kaffet får dock ett litet minus speciellt i US&A så där brukar jag ta en Starbuckskaffe innan för att stilla kaffebehovet.

Shake Shack, worldwide

Shake Shack

På riktigt, världens godaste burgare. Vid mitt första besök i på Shake Shack i Madison Square Park i NYC för många år sedan när detta vad som nu är en global hamburgar kedja precis hade öppnat åt jag den godaste burgaren ever. Och så är det fortfarande. Till och med pommesen håller måttet, och jag som inte ens gillar pommes normalt. Shroom burgaren är något ni måste måste testa!

Meno male, Stockholm

Meno Male

Nu var det ett tag sedan jag besökte min absoluta pizza favorit som bara finns i Stockholm (Vasastan och Kungsholmen) men jag tycker den förtjänar att räknas som en kedja i alla fall, låt mig presentera Meno Male. Stockholms (om inte världens utanför Italien) godaste pizza. Ett måste testa ställe om ni är i Stockholm. Bilderna är lånade från MM’s insta, måste gå dit och äta igen så jag kan få lite fler egna.

Sakae Sushi, Asien

Sakae sushi

Sakae Sushi. Sushi kedjan i Asien som är värd en omväg. Den kommer från det matälskande landet Singapore men finns även i bla Malaysia och Kina och har du vägarna förbi så missa inte detta ställe. Det är sushi himlen. Antingen kan man köpa lösa bitar från conveyor beltet eller beställa från a la carte menyn. Sushin som är toppad med mango och deras soft shell crab är något jag absolut rekommenderar. Kommer definitivt ta ett besök under min Singapore resa till helgen och ta lite egna matbilder. Denna kommer också från instagram.

The Cheesecake factory, worldwide

The Cheesecake factory

Efter burgare, sushi och pizza kommer min favorit när jag är i US&A eller på någon annan plats detta ställe finns, The Cheesecake factory. Deras cheesecakes är deserthimlen men även deras sallader, quesadillas plus taco’s är mina topp val. Även denna bildkälla är instagram. Kan inte någon franchisa detta ställe lite närmare Sverige?

Vänner, har ni några matfavoriter som ni måste besöka när ni är på resande fot? eller några ställen ni tycker man behöver undvika?

/ Pernilla som längtar efter worldwide adventures

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s