Flyg BRA

Det är verkligen inte ofta som jag flyger inrikes och de få gångerna jag har gjort det till Göteborg och Umeå har det blivit med SAS. För ett par veckor sedan var jag i Halmstad på en begravning och då jag behövde åka fram och tillbaka över dagen fick det bli med BRA. Från Bromma. En flygplats jag bara hade varit på en gång tidigare, fyra dagar innan när jag kom hem från Australien.

BoardingBRA flyg

Bromma flygplats var verkligen ingen hit. Visst, den ligger väldigt centralt och jag cyklade faktiskt dit så på så sätt var det perfekt. Men det kändes som en busstation i Asien. Mängder med människor och nästan inga sittplatser. Sedan blev jag också väldigt förvånad i bordingen när man inte fick någon sittplats utan det var free seating. Well, jag gick på ungefär sist då jag tycker det är onödigt att stressa ombord om man inte har något bagage. Hur kul är det att sitta extra länge i en flygplansstol liksom?

Flyget

ATR

Flygplanet var av modell mindre, en så kallad ATR72 så det studsade en hel del denna blåsiga aprildag när jag begav mig söderut. Speciellt i landningen i Halmstad. Jag satt precis vid propellrarna och trodde det skulle låta väldigt mycket men det gjorde det faktiskt inte. Det tog lite mer än en timma att flyga och under den tiden passade jag på att jobba lite.

Stolar

Aircraft seats

Ironiskt nog hade jag de två dagarna innan jag reste varit på den årliga Aircraft Interior mässan i Hamburg och just provat flygplansstolar och nu fick jag äran att provåka i en annan modell. Jobbskadad som man är så kunde jag inte låta bli att detaljstudera stolarna. De får bra betyg. Var både komfortabla och stilrena. Sedan gillar jag läderklädsel.

Onboard service

Onboard service

Eftersom jag inte hade ätit någon frukost innan jag åkte blev jag glatt överraskad när man fick både en macka, kaffe och Kullamust serverat efter avgång. Jag visste att man skulle få frukost men trodde det skulle vara någon betydligt torrare och oätbar historia än vad som serverades. Plus i kanten till det!

Var BRA bra?

Ja, det tycker jag definitivt. Det fanns många avgångar att välja mellan, servicen var bra och kabinpersonalen trevlig. Flygen var fina och mina båda flighter både avgick och ankom punktligt. Har absolut inget att klaga på och jag kan helt klart tänka mig att åka BRA igen när jag reser inrikes i Sverige. Att ta tåget känns inte riktigt som ett alternativ även om det från miljösynpunkt är hypat att göra det. För mig är det viktigt att resa smidigt och skall jag kompensera för miljön kan jag göra det på andra sätt än att avstå att flyga. Fler som rest med BRA och har några positiva eller negativa upplevelser att dela?

/ Pernilla som blev imponerad av BRA flyg

11 Comments

 1. Jag flyger en del BRA då jobbet har sitt HK i Solna (och att jag jobbar en del i Sumpan), då är Bromma perfekt. Att resa till i alla fall. Att resa från BMA undviker jag så då tar jag flygbussen från Sundbyberg till Arlanda istället. 17-18-tiden på BMA är komplett värdelöst utifrån det du skriver. Alldeles för mycket folk på för liten yta. Flyg och service däremot gillar jag, är ett litet fan av deras små sköna plan och ATR72:orna är ju supernice! Gillar också att de sticker ut och serverar frukost. Dessutom alltid glad och trevlig personal, inte en självklarhet hos konkurrenten som flyger OSD-ARN.

  En gång tog jag faktiskt BRA till BMA och flygbussen till ARN för att åka vidare ut i världen. Jag tjänade faktiskt på det då de på just den avgången var så mycket billigare än SAS.

  1. Väntar på en trip report i youtube format från en av dina BRA resor. Eller hur, konkurrens är bra! Plus praktiskt att de flyger till många orter.

  1. Är man bara beredd på det så tycker jag mellanlandningar är lugnt. Tristare när de kommer som en överraskning.

 2. Jag är möjligtvis skadad, men jag föredrar BMA framför T4 på ARN alla dagar i veckan! Men visst kan det tidvis bli ganska trångt. Fördelen är dock att man kan anlända till BMA en kvart innan boarding och bara knalla igenom säkerhetskontrollen till gate, blippa mobilen och ta en plats ombord. Däremot är BMA precis som alla flighter från plattan värdelöst vid dåligt väder..

  Jag flyger en del med bra och uppskattar deras ombordservice och trevliga cabin crew. Även om jag är lite smått allergisk mot ATR72 och andra typer av turbopropar på längre distanser. Även om det så klart har sin charm att se marken under maskinen på de lägre flyghöjderna.

  Men efter att BRA ingick samarbete med FInnair så att man kan kreditera poäng till AY så har bolaget blivit mer attraktivt för min del. Deras inrikesnät är också riktigt bra med många intressanta direktlinjer. Men flygplatsen i Halmstad är riktigt smidig lika så den i Visby. Så jag hade helst sett att man byggde ut BMA.

  1. Kul att läsa din kommentar! Visste inte att de hade ett såpass stort samarbete med AY. Håller med om att det inte är en höjdare att vänta på trappan in till ett flyg ute på plattan när regnet vräker ner. Hade regnproblemet när himlen öppnade sig och jag åkte Qatar från Seychellerna för någon månad sedan. Lagom kul att börja resan dyblöt.

   1. Det är nog väldigt få utanför bubblan av affärsresenärer som faktiskt känner till det. Oavsett så är det förmånligt att kreditera till AY eftersom att poängen inte löper ut längre. Sen har jag för mig att bonusbiljetter med BRA även blir billigare den vägen. Eftersom att det blir en inrikesresa AY-kod. Skumt system men det är väl tack vare avtalet om matartrafik.

    Men nej det med att starta eller landa på plattan är sällan spännande. Antingen regnar det eller så är det kallt. För att inte nämna tillfällen med bussgate och överfulla bussar..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s