En hemmavecka

Runwaytoadventures är min rese och träningsblogg. Ibland kommer ett litet inlägg om vardagslivet upp och eftersom jag inte är ute och reser jämt tänkte jag dela med mig av en alldeles alldeles vanlig vecka hemma i Stockholm. Förstår att ni är nyfikna på vad jag gör när jag inte reser. Eller?

Måndag

Bodypump

En bra start på veckan är att börja den med träning. Det brukar jag göra om jag inte har någon bra ursäkt. Klockan 06:30 är det Bodypump på SATS Odenplan och då jag bor mindre än fem minuter därifrån lyfter jag gärna lite vikter på måndagsmorgonen innan jag cyklar vidare till jobbet. Det var en lite avslagen måndag på jobbet eftersom tisdagen var helgdag så det blev ingen helt vanlig vecka. Firade Valborg med att gå hem rätt tidigt sedan mötte jag upp en kompis för långpromme bort till Kungsan och körsbärsblommorna och lite AWande.

Tisdag

Frukostdejt

Tisdagen, 1:a maj kom och jag vaknade upp till en grå himmel som det forsade ner regn från. Kanske inte hur man önskar att spendera en ledig dag som jag helst hade jobbat på. Började dagen med en frukostdejt plus lite bloggande på Gast ett par hundra meter hemifrån. När frullen var uppäten hade det slutat regna, jag hade planer på att springa och behövde åka till IKEA för att börja med ett projekt jag kommit på så jag sprang till IKEA. Långpass. 16K. Köpte det jag skulle och tog pendeln hem. Det gäller att tidsoptimera. Fixade med mitt projekt vilket var att bygga ihop och måla en låda som skulle bli mitt minijordgubbsland hemma på balkongen. Sedan lyste solen och jag tog en promenad runt Kungsholmen bara för sakens skull.

Onsdag

Onsdagen började jag med en smått sagt lyxig start. Varje onsdag ordnar Clarion Sign löpning, hotellfrulle och SPAande på Selma Spa så jag var där med några träningskompisar. Sprang 6K i snabbt tempo, njöt av gofrulle innan jag checkade in på kontoret vid nio tiden. Skippade lunchen och maxade jobbardagen tills vi vid 16:30 tiden gick bort till Mall of Scandinavia för avdelningens AW. Jag var en utav lekledarna denna gång och vi hade planerat för middag på Vapiano sedan shuffleboard turnering på O’learys. Himla trevlig kväll tills jag och en kollega skulle cykla hem och hans cykel hade blivit stulen. Så onödigt.

Torsdag

Torsdag

Tänkte först skriva att jag knappt minns vad jag gjorde men det jag. Började dagen med att måla botten på min jordgubbslåda innan jag cyklade till jobbet. Kanske inte fullt normalt att gå upp kl 6 en torsdagsmorgon för att måla men, men. Sedan blev det en dag på kontoret innan jag åkte hem i spöregnet och blev dyblöt. Tänkte laga mat men tyckte det var för tråkigt så det blev en standard fil kvällsmat innan jag avslutade kvällen med att gå på en jätterolig fotbollsträning på Stadshagen.

Fredag

No surprise att jag befann mig på kontoret även denna dag. Hockey VM började och ni som känner mig vet att jag alltid älskat denna turnering. När jag var barn gjorde jag tom protestlistor i skolan så vi skulle få se på Sveriges matcher istället för att ha lektion. Och när man behöver titta på hockey VM plus att man gjort en icke-ombokningsbar backträningssejour med en kompis får man träna i pausen mellan matcherna. 45 minuters springande upp och ned för Hagakullen på fredagskvällen, vem hade kunnat ana att jag som hatar att springa i allt som lutar uppåt skulle göra det? Well, utsikten är värd det och det är faktiskt kul om man gör det tillsammans.

Lördag

Vaknade upp med en fantastiskt härlig träningsvärk i låren och rumpan så det första jag gjorde när jag vaknade kl 7 var att bestämma mig att gå på yoga och pump. Tog en kaffe när jag klädde på mig och en bar i handen när jag gick ner till SATS Odenplan för denna fab lördagscombo. Var hemma några minuter innan kl 10, duschade och fixade mig innan jag cyklade till Plantagen vid Naturhistoriska och köpte den sista komponenten till min jordgubbsodling – jordgubbar. Cyklade hem igen och vidare iväg till Hornsbergsstrand där jag mötte upp en kompis för att heja på Kungsholmen runt löparna som sprang halvmaran och det viktigaste, premiäräta glass. Det var perfekt väder så vi blev kvar där alldeles för länge. Sedan cyklade jag ner på stan och köpte en present till en annan kompis vi hälsar på i Singapore. Sedan blev det massa chitchat med en annan kompis på telefon samtidigt som jag tog en promenix ute. Ogillar skarpt att sitta inne när jag pratar i telefon. Fixade lite mer luft i däcken på min cykel sedan var klockan nästan nio och jag gick hem och dog. Typ.

Söndag

Löpning

Sedan var det söndag och jag hade bestämt att springa långpass med det bästa löpargänget, AR runners. 21K med start på Stureplan fick vi ihop. Älskar sociala löparpass när det är “rätt” sorts grupp. Hetsade sedan iväg till nästa aktivitet när vi sprungit klart och mötte upp brorsan och svägerskan plus deras lilla goa bebis på Rosendal för en fika plus promenix på Djurgården. En promme som blev hur lång som helst och när jag kom hem visade min iPhone health app att jag gått/sprungit 39,8 km denna söndag. Inte konstigt att mina ben var döda lagom tills det var dags göra veckans housewife sysslor. Avslutade veckan med att kolla på Sverige mot Tjeckien i hockey VM och använda pauserna väl till städ-, och tvätt-pauser. Sedan var jag slut som artist.

En Stockholmsvecka

Det var min vecka. Det var ungefär andra eller tredje gången jag varit hemma i stan på en ledig dag så det får stå för veckans nya upplevelse. Annars var det en helt vanlig vecka hemma i mitt liv med lite smått och gott. Träning, jobb och socialisering.

/ Pernilla som sammanfattar en vecka i Stockholmslivet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s