Cathay pacific airways A350

Hong Kong baserade Cathay pacific airways är ett flygbolag som jag gärna väljer när det finns tillfälle. I stort sätt tycker jag väldigt bra om alla asiatiska stora bolag som jag flugit med såsom Cathay ANA, Asiana, Japan airlines mfl. men har Cathay flugit dit jag ämnat resa när jag ska resa har det varit mitt förstaval. Nyligen reste jag från Hong Kong till Melbourne. Den nätta lilla nattflygningen på lite över 9 timmar så därför kommer här en review av flygningen som flögs med deras nyaste A350-900.

Business class

Cathay pacific

Business class fick jag bara gå förbi. Dock såg både stolarna och seatplan väldigt bra ut. Lika stolar som bla Qatar och  Air Canada som jag nyligen åkte med i deras business class.

Economy extra

Cathay pacific

Promenaden nedåt gången fortsatte förbi economy plus klassen där Cathay har inrett med en standardstol som i min smak är både tidlös och komfortabel. Hade gärna stannat där över natten men fick en plats precis bakom gardinen.

Economy class
Cathay pacific

I economy class på andra mittraden. Fick lyxen att få en hel 3 rad i 3-3-3 configen för mig själv. Bingo för en lång nattflight. Stolen var väldigt skön. Lagom hård seatcushion, adjustable headrest och sedan tycker jag väldigt mycket om Cathays gröna fabric. Nördig som jag är fortsatte jag kolla in detaljerna som den normala passageraren troligtvis inte lägger märke till.

Cathay pacific

En tripple stolsrad med sköna kuddar och mysiga fleece filtar. Det var svinkallt under natten så jag behövde mina tre filtar.


Cathay Pacific

Utöver det vanliga bordet så fanns det en i-pad hållare. Den fungerade bra om man ville titta på sin egen device men IFE systemet hade en del bra filmer så jag såg på en innan jag somnade för natten. Det var mycket bra funktioner på Cathays economy stolar med ett litet minus, för att kunna ladda med USB laddaren var man tvungen att fälla ner i-pad hållaren.

Cathay pacific

Mat och dryck fick man såklart också. Tycker att de asiatiska bolagen alltid bjuder på bra mat och upplevelser och det känns inte alls budget i economy som i Europa och Nordamerika. Här var en utav kvällsmats alternativen, köttbullar och potatismos.

Cathay pacific

Då jag sov mig igenom den vanliga frukostserveringen och vaknade en liten stund innan landning när de plockade bort maten frågade jag om jag kunde få min frulle då – absolut inga problem. Tog det asiatiska alternativet som bestod av nudlar. Det var väldigt gott. Alternativ två var något med ägg och det får mig nästan att hoppa ut genom nödutgången liksom jag förmodar att nudlar gör för andra resenärer så det är alltid positivt med valmöjligheter.

Summa summarum

Ger jag Cathay Pacific’s tur mellan Hong Kong och Melbourne 5/5 stjärnor i economy class komforten. Det enda lilla minuset var avsaknad av wifi men har man inte det så skapar man sig heller inte behovet. Stolen, maten, IFE och besättningen gjorde resan till en att minnas och jag väljer mer än gärna Cathay även i fortsättningen både på korta och längre resor från Hong Kong.

/ Pernilla som älskar att resa

9 Comments

  1. Fin recension och de står verkligen på min lista över bolag att flyga med (precis som A350:n). Stolarna såg ju supernice ut! Dessutom ganska sällsynta kärror här i Sverige vilket gör det ytterligare lite mer exotiskt.

    1. Tackar! Du får slå två flugor i en smäll och köra A350 med CX helt enkelt, kanske tom tre med en business biljett!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s