Att besöka Tyskland, i Januari? går det?

Är det inte grått, trist, dimmigt, kallt och framförallt extremt stelt och tråkigt att besöka Frankfurt en helg i januari? de flesta reagerade med avsmak när jag berättade om mina helgplaner för ett par veckor sedan som inkluderade en weekendresa till finans metropolen Frankfurt i Tyskland. Vad fasen gör man där? I januari? finns det en stad utanför flygplatsen? en av mina vänninor som jag reste med hade fått kommentaren om hon verkligen skulle åka dit när hon inte pratar tyska. Well, jag kan säga att helgen var toppen på alla sätt och vis.

Resesällskapet

Att ressällskapet är en stor del av resan skriver jag om HÄR. Denna helg hade jag och mina plugg kompisar från tiden när jag pluggade i Singapore meetup weekend i Frankfurt där en från vårt gäng bor med sin man och två barn. Vi har känt varandra i över 10 år, rest väldigt mycket tillsammans och upplevt mängder av roliga saker runt om i världen. Utöver att utforska nya platser turas vi om att besöka varandra och denna gång passade en weekend i Frankfurt in i schemat. Resan började med att vi på fredagskvällen umgicks till vår nationalmiddag sushi, vin och GT. Varför ändra en vinnande combo?

Tysklands landsbygd

Frankfurt

Mina vänner bor ca 20 minuter från Frankfurts flygplats och där är det som på så många andra platser i Tyskland en liten by som ett vanligt villakvarter i Sverige med matbutik och lite andra små affärer, dagis, skola och det nödvändigaste. Efter en långfrulle tog vi hela gänget och gick ut på en förmiddagspromenad i solen.

Frankfurt downtown

Frankfurt

På eftermiddagen tog pappan över kidsen och vi åkte in till stan och möttes av dimma. Massa dimma och allt var grått. Så som du tänker dig Tyskland. Det var omöjligt att ana att det fanns skyskrapor i stan om man inte visste om det.

Frankfurt

Vi fortsatte på temat promenad och promenerade runt lite längst floden innan vi började frysa och övergick till inomhusaktiviteten dricka vin.

Frankfurt

Senare på kvällen hade vi bokat in oss på escape room. Har kört det en gång innan och tyckte det var superkul. Då klarade vi inte utmaningen men denna gång! Bra aktivitetstips för mörka januaridagar eller en aktivitets AW. När vi var färdiga var klockan nästan natt och vi kände att det var dags för middag så det blev vår andra nationalrätt, indiskt som tog så ruskigt långt tid att få serverad att vi nästan både frusit ihjäl på den iskalla restaurangen och dessutom hade hungern övergått i mättnad när väl maten kom. Även det en tradition!

Söndag i Tyskland

Tyskland

På söndagar är Tyskland stängt. Closed. Geschlossen. Vi fortsatte på resans tema, promenixande. Denna dag åkte vi efter vår långfrukost till Bad Homburg där vi promenerade i en park och drack kaffe. Självklart planerade vi också vår nästa resa innan det var dags att vinka hej då till Tyskland efter en kompis helg.

Tyskland i Januari

Tyskland i Januari, funkar det? ja. Men rent spontant hade jag inte rest dit på någon sightseeing trip just denna helg utan sparat den till sommaren eller julmarknadstider. Eller kanske se på karnevalen i Cologne i Februari? Frankfurt är tro det eller ej mer än bara en flygplats. Har varit där rätt många gånger och staden känns som ja, en stad. Av tyska städer föredrar jag dock Hamburg eller München som weekendstäder. Vad säger ni vänner, har ni någon tysklandsfavorit? eller skulle ni kunna tänka er en weekendresa till Frankfurt i Januari?

/ Auf Wiedersehen from Pernilla

6 Comments

  1. Har länge sagt att tyska städer är underskattade.. var en del på mässor i Frankfurt på 80-90 talen :-). Undrar om det var i München jag upptäckte WOM där man kunde gå runt o lyssna på skivorna i affären i hörlurar som hängde ner :-). Var senaste 6 åren i rad i härliga Köln i månadsskiftet maj-juni för Champions League-handbollens Final 4.. jättetrevligt..spargelwoche..uteserveringar..domen..shopping..m.m

    Men åker kanske inte bara dit utan klämmer gärna in ett konsert-besök eller sportevenemang.. blir Berlin i sommar igen (PetShopBoys i fjol o Depeche Mode i sommar)..

    ..nackdel…geschlossen söndagar…cash is king.. Burger King Alexanderplatz tar t.ex inte kort…

  2. Har faktiskt varit i Frankfurt am Main (1997) med besök på mässan ACHEMA. Kommer i håg att det var roligt att åka, dvs. flyga, dit. Vidare Altstadt och att vi på grund av att alla andra hotell var fullbokade bodde på ett som gav intryck av att vara obehagligt svindyrt (vågade knappt äta frukost ifall den inte ingick så att säga… 😉 Kan lätt tänka mig att besöka Frankfurt igen, gärna när det är varmt och bra väder. Tror som ovanstående att tyska städer är för lågt värderade och skulle gärna besöka några, med nöje sydligt belägna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s