– Samarbete med Flightright –

Vad gör du när flyget blir försenat?

Reser du ofta har du säkerligen någon gång drabbats av att flyget blev försenat. Kanske var det ett tekniskt problem, en snöstorm som drog in eller att du helt enkelt missade din connection. Rätt trist då man står där på en flygplats någonstans i världen. Där och då vill du säkerligen bara lösa problemet och ta dig fram till destinationen fortast möjligt. Att vänta i ändlösa köer för att få en bli ombokad är ingen resenärs våta dröm Trots att jag reser väldigt mycket har jag *peppar, peppar* sällan drabbats av förseningar eller inställda flyg. Minns en gång när det inträffade när jag var barn och vi var på familjeresa i USA och Mexico. Då missade vi en connection när vi skulle byta flyg i Texas på en resa från Acapulco till Indianapolis. Jag och min bror tyckte det var spännande men våra föräldrar tyckte inte det var lika kul att arrangera allt praktiskt och skulle vi hinna fram till hyrbilen innan biluthyrningen stängde? Många år har gått sedan dess och idag finns det flera tjänster på internet som hjälper till att ordna med ersättning när resan inte fortlöpt enligt plan. Flightright är en utav tjänsterna som erbjuder hjälp med ersättning när flyget blivit försenat eller inställt och kan claima förseningen mot flygbolaget.

Small plane

Bra att ha saker utfallatt

När man reser går man inte in med inställningen att resan inte ska bli som man tänkt sig. Men skulle det inträffa är det bara att finna sig i det och göra det bästa möjliga utav situationen där och då. Det är ingen idé att stressa över saker man inte kan påverka. Men i packningen kan det vara smart att ladda med lite bra att ha saker utfall man skulle bli sen eller om bagaget skulle försvinna. Packa alltid med laddare och adapters i handbagaget, ett ombyte, toalettartiklar, en powerbank och något att läsa om väntan blir lång. Skulle ditt flyg bli försenat är du i alla fall marginellt förberedd om du skulle tvingas bo över en oplanerad natt och ditt bagage inte är med dig. Något annat som underlättar och ökar dina chanser till ersättning utöver den lagstadgade ersättningen är att du har betalat resan med kreditkort, jag använder mig nästan alltid utav SAS Eurobonus American Express när jag köper resor. Dels för att spara ihop Eurobonus poäng och dels för att försäkringen är bra vid förseningar. Även om statistiken inte alltid stämmer överens med verkligheten kan man alltid försöka välja att resa med ett flygbolag som statistiskt sett är punktligt.

Vacation stuff

Hur går du tillväga för att få ersättning?

Viktigast av allt är att spara alla boardingpass och kvitton för resan. Lös det resepraktiska när du är på resan och det administrativa efterarbetet när du kommer hem. När du ansöker om ersättning för det inträffade kan du välja att ta det själv direkt med flygbolaget för att få din lagstadgade ersättning men om du inte känner att tiden och energin räcker till att göra det själv kan du anlita t.ex Flightright som gör det åt dig. Väljer du att anlita en tredje part så tar de ett arvode för jobbet så det får man ha i åtanke innan man väljer väg att gå för att få ersättning. Men däremot slipper du hantera ärendet själv och samtidigt är det större chans att lyckas få igenom sina rättigheter när det är flera personer som gått ihop och ett juridiskt bolag med gedigna rättsliga kunskaper står mot ett annat.

Nu är jag lite nyfiken på er, har du varit med om någon försening? fick du någon ersättning? hur gick du tillväga då?

Tulum

/ Pernilla som gillar punktligt resande

– Samarbete med Flightright –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s