Lufthansa

När två lite smått flygnördiga resebloggare ska åka till Indien bokar man inte bara biljetterna utifrån flygtiderna utan utgår även från vilka flyg man får åka med. Denna gången hade vi tur och kunde pricka in både Lufthansa‘s A380 till Delhi från Frankfurt och A350 på hemvägen via München. Självklart tog vi upp våra smartphones och fotade det hela.

Aircrafts

resan till Indien åkte vi alltså A380, mitt favoritflyg med plats för 509 passagerare. Innan kunde man bara åka i first-, och business class på övervåningen men nu kan man även åka i economy där. Det känns som man sitter i ett höghus och det är även mycket rymligare än på övervåningen på jumbon. Eftersom vi båda har åkt A380 massor av gånger var det inte så spännande direkt men självklart kul och vi passade på att mingla lite med det trevliga crewet samt ta fototurné och inspektera planet under den 7h och 20 minuter långa färden.

På hemvägen var det två desto mer taggade tjejer som boardade en utav Lufthansa’s tre A350. Vi hade båda bara åkt Qatar airways A350 från Doha till Singapore i economy innan och nu fick vi plats på rad 2 i versionen som inte har någon first class. Vi enades båda om att reseupplevelsen kändes modern.

First class

First classLyckliga som vi var fick vi trots att vi inte åkte first class en tur i A380n. Stolarna var sjukt sköna och toaletten var enorm. Som resenär fick man även en egen garderob. Onödigt men lyxigt. Men 85 000 SEK för att åka enkel väg Frankfurt till Indien skulle jag kunna hitta på roligare saker för än att transportera mig förstklassigt.

Business class

Business classDäremot hade vi nöjet att resa i business class. Det är rätt intressant att när man inte ser ut som den traditionella medelåldersmannen på businesstrip åker i businessclass så tittar alla. Det har även hänt att folk har sagt till mig att det inte är dags att boarda ännu när jag gått på flyget i business kön. Det är faktiskt svenska män som sagt det i både Chicago och New York. Onödigt sätt att döma folk på. Här är i alla fall en bild från A350’n. IFE skärmarna får ett extra plus för storleken.

Business seatsStolarna får 3 av fem poäng i min ranking. De vid väggarna är 4 poängare men de i gången är 2 poängare för det känns som man sitter i gången och det kan vara lite störande om man är lättväkt när man sover. Kuddarna och täckena däremot får högsta myspoäng.

Inflight foodMaten får också 2 poäng. Tysk mat är inte min favorit. Brukar sällan få någon mat som är så god att man äter upp den på Lufthansa. Isbergssallad liksom, det känns väldigt 2000-talet. Dessutom måste man styrketräna lite mer än vad jag gör om man ska orka fälla upp borden. Drycken får däremot 4 poäng. Alltid goda viner och god champagne.

Premium economy

Premium economyHar inte åkt Premium economy på Lufthansa men stolarna såg sköna ut även om designen kändes väldigt tysk hållbar industridesign som någon letat fram från design arkivet och börjat tillverka. Premium economy fanns både i A380n och A350n.

Economy

A380 EconomyVanlig economy har jag åkt med Lufthansa’s A380 många gånger. Från Singapore, Shanghai, New York, San Francisco och Miami. Det är helt klart mina bästa economy upplevelser jag fått här. Visst, det är många passagerare men det är rymligt så det känns inte som man sitter i knät på varandra även om det är långa flighter. Maten är faktiskt också oftast godare än i business för här får man oftast pasta med tomatsås.

A350 economyNu har jag inte provåkt A350 i economy på Lufthansa men på sightseeing turen såg det inte ut som någon “wow” kabin. De har blåa seatcovers istället för gråa och jag måste säga att det ser ut mer som Ullared stil. Första intrycket var plastigt, kallt och lågbudget. Sedan sitter man 3-3-3 och inte 3-4-3 vilket man gör på A380n i economy. Njae säger jag utan att ha provflugit.

Det var kul att åka A350n i business class, men A380n vinner kampen. Har du åkt båda, vad tycks?

/ Pernilla in review mode

4 Comments

  1. Bra genomgång men jösses vad fånigt med att bli tillsagd av andra resenärer. Vilka är de att lägga sig i? Jävla trams.

    A380 har jag flugit med LH och AFR och där tycker jag att LH var snäppet bättre sett till kabinen (ekonomi). Satt upper deck på AFR och det var skönt att ha ett duo-säte men men sittkomforten lackade en aning. A350 står däremot kvar på att-göra-listan. Vi skippade ju nya Singapore-avgången från Arlanda på midsommar och gjorde Svalbard istället.

    Väntar fortfarande på en long haul i business class men känner lite som dig där. Det är ju ändå en del pengar som går att göra annat för. 😉

  2. Pingback: Air Baltic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s