Västkusten

Det finns några platser i världen som jag verkligen älskar. Det är Hong Kong, Paris, Hawaii, Florida, Boston, Singapore och den svenska Västkusten (eller bästkusten).  Båda mina föräldrar är uppväxta där och den lilla släkt jag har bor där så jag har spenderat många dagar i mitt liv på Sveriges framsida. En utav mina gamla fotbollskompisar som jag känt sedan vi var åtta år och sparkade på bollarna har ett sommarhus vid Brodalen nära Lysekil så i helgen roadtripade vi ner till paradiset efter jobbet.

Roadtrip

Smögen ColaVi började med att köpa varsin Smögen cola, satte på musiken och cruisade i motsatt riktning mot Power meet bilarna som åkte in till Västerås. Bor man i gurkstaden finns det en helg man absolut inte vill vara hemma och det är Power meet helgen. Ett stopp för icke kulinarisk kvällsmat i Götene (åt räkorna från en trött räkmacka) och en snabb tur på ICA Maxi i Uddevalla för att handla frukost rullade vi innan klockan slagit 22 in till Fågelviken, kunde öppna bildörrarna och andas saltig Västkusten luft. Det var inte mycket mer vi gjorde den dagen förutom att tjöta lite.

Lysekil

Curmans villaLördagen började vi med sovmorgon till kl 9:30, frukost och sedan körde vi in till Lysekil för att promenixa lite, spana i några sommarbutiker och handla lite vin. Jag passade på att ta en bild på Curmans villa som ni kanske minns från julkalendern Eddie? det är en utav mina absoluta favorit julkalendrar som är filmad i Lysekil och Curmans villa tycker jag extra mycket om.

Golf

thumb_IMG_0931_1024GSedan åkte vi till Brastad golfcenter och min kompis som är en inbiten golfare (dock nu med skadad axel) lärde mig att slå lite bollar på rangen. Har testat ett par gånger och jag tycker det är himla kul och skulle gärna börja spela golf, men så var det det här med alla fritidsaktiviteter. När ska jag hinna få in golf också utan att dra ner på något annat kul?

Röe gård

Röe gårdDärefter började magarna kurra och vi åkte till ett supermysigt ställe som heter Röe gård och käkade lunch. Till min stora lycka hade de pannkisar som var perfekt stekta utan stekyta. Stället var helt perfekt. God mat, en gårdsbutik med massa fina grejer, super svenska sommarvyer och inte minst massa aktivitetsgrejer på gården typ kubb, fotboll med mål och höns (som tur var i bur). Rekommenderas om ni har vägarna förbi!

Båttur

Bohus MalmönAtt vila är inte riktigt vår grej så vi fortsatte dagen med att åka hem och svira om till kallare kläder innan vi tog en tur med båten till Bohus Malmön där vi spanade på de överflådiga Norska båtarna, eller skeppen. Hemma igen grillade vi, drack vin och spelade sällskapsspel. Det går knappast att hitta fem fel den dagen!

Bad

Pernilla BredoltLördag må vara lögaredagen men vi sparade årets premiärdopp på Västkusten till Söndagen. 17 gradigt vatten och jag kan inte påstå att det var ett långt dopp men det var ett dopp och det var väldigt skönt efter ännu en förmiddag på golf rangen. Klarade mig utan att bli bränd av brännmaneter! Sedan tog vi en liten sväng förbi Härnäsets folkets hus och åt lunch innan vi började färden norrut igen.

KrabbfiskeVästkusten alltså. Salta bad, klippor, hav, räkor. Älskar denna plats. Tur att jag åker tillbaks om två veckor! Har ni några Västkustfavoriter? eller kanske Sverige favoriter? Norröver har jag nästan aldrig varit i mitt liv så jag tar gärna emot tips på idyller att besöka utöver Jämtlandstriangeln och Kebne. för de står redan på min lista.

/ Pernilla Västkust älskaren

2 Comments

  1. Haha men gud så underbart, hittade detta inlägget ju, vet du vad det komiska är?? Jag bor i Bokenäs! Så nästa gång du har vägarna förbi, hojta till!
    Svar: Åh duuu dom minnena är ju dom bästa helt klart!! Är du ofta där nuförtiden då? Smögen är fantastiskt på alla sätt & vis!

    1. Vad kul att du bor där! Älskar verkligen Västkusten (även på vintern, det är något charmigt med det). Ska faktiskt en tur till Fågelviken nu i helgen men det blir bara fre kväll och lördag och Liseberg på sö. enl. planen (som kan ändra).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s