Weekendresa till New York

Ett New York besök per år. That is a rule. I alla fall i min värld, och en precis lagom dos av min favoritstorstad räcker det till. Förra veckan var jag där över midsommar helgen som jag firade på ett alternative men alldeles utmärkt sätt som du kan läsa mer om HÄR. Men vad mer får man inte missa under en NYC weekend? Här kommer mina absolut bästa NYC tips.

Ätbart

FrukostÄt frukost på Le Pain Quotidien. Enligt mig världens bästa frukostställe som finns överallt i NYC. Den i mitten av Central Park är en av mina favorit locations och passar som handen i handsken efter en morgonjogg i parken. USA är snabbmatens förlovade land men jag måste säga att jag tycker det finns väldigt mycket god och inte bara flottig snabbmat ungefär överallt. I alla fall i de större städerna. Researcha gärna vad du tänkte äta innan annars blir det det lätt att man inte hittar något när man väl är hungrig.

Promenad dagen

New YorkStrosa runt lite i staden och bara va. Jag bor gärna på Upper West Side där det är stor local känsla, närma till Central Park och många bra tunnelbanelinjer som går. Att åka neråt till Star Ferry och gå uppåt är ett bra dagsprojekt som garanterat ger över 30 000 steg på stegräknaren och en härlig dag. Detta projekt brukar en utav mina NYC weekend dagar inkludera.

Stranddagen

BeachÄr det sommar så spenderar jag som den beachjunkie jag är min andra heldag i NYC vid Coney Island. En must see favorit med riktigt bra bergodalbanor som jag provade förra sommaren. Kvällen avslutar jag gärna med min favorit shroom burger på Shake Shack och en afterbeach på en rooftop bar med skyskrapeutsikt.

Shoppingdagen

Central parkPå hemresedagen börjar jag gärna dagen med att gå upp tidigt så man är trött tills flyget lämnar the big apple. En löprunda nummer tre för resan i Central Park, ja, jag har en stor kärlek för denna parken, passar fint sedan är det shoppingdags. Några fynd kan man med nuvarande dollarkurs och med tanke på att man är på Manhattan knappast räkna med att göra men det är alltid kul att köpa med sig något.

Förra sommaren var jag också i NYC av misstag men det blev en väldigt bra resa där det blev besök på icke turistiga platser som jag bloggade om i min serie NYC beyond tourist traps. Del 1: handlar om hur man hamnar i NYC av misstag, del 2: upptäkten av Coney Island, del 3: utflykt till Staten Island och del 4: en magisk dag på Hamptons.

Har du några NYC tips som inte får missas? jag har med all säkerhet varit i NYC 15 gånger men har många saker jag inte sett och upplevt så tar tacksamt emot era favoriter.

/ Pernilla med passion for the big apple

 

8 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s