Lopprapport

För cirka ett halvår sedan skrev jag ett blogginlägg om att arrangera ett lopp. Det hittar ni HÄR. Nu har har det hänt igen, mitt arrangemangscrew och jag har i måndags sett till att den fjärde upplagan av SAS Loppet på Frösundavik gått av stapeln hos min arbetsgivare Scandinavian airlines. Riktigt lyckat, superbra fixat, SAS bästa sektion osv. löd omdömena av de dryga 100 deltagarna som var med och sprang den 6 kilometer långa banan i Hagaparken. Vi tar storyn från början.

Förberedelserna

PrisbordFör tre månader sedan gick vi ut med ett datum till våra kollegor då de skulle toppa löpformen till. 12 juni bokades i kalendern. Vi fyra i teamet började planera för det hela och la upp en träningsplan med Team Nordic Trail på fem pass för att inspirera till rörelse. Ordnade catering som blev SAS nya #newnordic box concept, designade och beställde lopp tröjor, kontaktade Barebells som snällt sponsrade med proteinpudding av högsta klass, Löplabbet sponsrade prisbordet och det nyöppnade gymmet på Frösundavik Actic sponsrade med uppvärmning och utlottningspriser. Stort tack! Vi ordnade anmälning via google forms, gjorde PR, beställde medaljer, ordnade arrangörer etc. Både det bästa och det sämsta med att vara en liten organisation är ändå att man är och gör allt.

Dagen D

Teamtalk16:30 sharp var det samling för alla vid SAS huvudkontor på Frösundavik. Promenadklassen släpptes iväg och då årets lopp primärt var en stafett med masstart och tre deltagare i varje lag i klasserna mix-, dam- samt herr, satsade några stenhårt på lite teamtalk innan start. Andra tog det lugnare och passade på att mingla eller ta selfies med kollegorna.

Uppvärmningen

UppvärmningActic stod som tidigare nämnts för uppvärmningen och vi i arrangörsteamet stod för att föreviga detta ögonblick i bild innan det var dags att ställa sig på startlinjen och en absolut sista genomgång av banan. Vi ville undvika att skicka ut Missing People så i en bransch där safety firs alltid är prioritet tog vi det säkra före det osäkra. Med strikta orders om att följa den snitslade banan och markeringar slog klockan 17:00 och starten gick.

Loppet

SekretariatDe blåklädda SASarna sprang iväg och nu fick vi arrangörer en micro paus att ladda om i. Vem skulle få årets pokal? spänningen var olidlig. Det finns några riktigt snabba SAS löpare som flyger fram. Snabbast utav de alla var i år en norsk kille som sprang de 6 kilometerna på 20:06. Ruggigt imponerande. Vi arrangörer bytte nu roller till medaljutdelare och tidtagare. Det blev cirka 20 hektiska minuter innan alla gått i mål. Riktigt bra gjort av alla som var med varesig man promenerade eller sprang.

Afterrun

BarebellsNär alla kommit i mål bjöd vi in till mingel på terassen. Lite vågat med tanke på att vi befinner oss i Sverige men man måste ju chansa. Det gick bra de första tio minuterna och alla fick sina SAS new Nordic boxar och mycket uppskattade Barebells puddingar innan himmelen öppnade sig och bjöd på en gratis dusch. Tack och lov fanns det ett tak på cirka 30 kvadrat så vi testade hur många vi kunde klämma in där och vi lyckades få alla förskonade från regnet innan vi gick in och hade prisutdelning. Vädret kan man tyvärr inte styra, men inga sura miner och vi avslutade det hela på topp med glada deltagare, stolta pristagare och en kul kväll med kollegor från flightdeck, check-in, administrationen och tekniska sidan som vanligtvis inte får sina vägar korsade.

Frågor på det? som sagt, är du själv sugen på att arrangera ett lopp eller event på din arbetsplats. Gör det. Det är riktigt kul även om det är en hel del jobb så get det mer än dubbelt så mycket tillbaka.

/ Pernilla lopprapportören

6 Comments

  1. Oj vad jag kommer att sakna SAS loppet i år… men backen upp till toppen kommer jag nog sakna mindre 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s