Att resa till Palma

Jag är inte överförtjust i Spanien trots att jag varit där ett tiotal gånger på olika platser i landet. Förra veckans Mallorca trip var mitt andra besök på ön och njae säger jag fortfarande. Nice but…

Scandinavians all over the place

Palma strandNär jag morgonjoggade längst strandpromenaden mötte jag lika många svenskar som jag gör på en morgonjogg kl 7 runt Kungsholmen. Vill man motionera med semestrande landsmän är Palma beachwalk the place to be.

Limited amount of sights

SevärdheterAntalet sevärdheter kan räknas på en hand. Inte jättemycket att upptäcka men så bor det 400 000 personer i Palma vilket är jämförbart med Göteborg och då känns utbudet basic. En häftig katedral, lite mysiga gränder och ungefär inte så mycket mer. Det är inte direkt som Rom där man får en arkitekturisk “wow” upplevelse vid varje gathörn.

A beach, but…

StrandKlimatet i Palma är relativt varmt året om och staden bjuder på runt 300 soldagar vilket är otroligt härligt att höra som soltörstande Skandinav. Men city beachen är inte direkt stor, antalet solstolar ytterst begränsade till antalet och vill man ha en sol och bad resa rekommenderas närliggande badorter.

The way of life

SangriaEn sak jag har svårt för i Spanien är deras dygnsrytm. Ta en siesta, äta middag kl 22 och maniana maniana passar inte mig. Spansk mat är inte heller min favorit. För mycket vitlök, olja, ris och allmänt inte i min smak så även om det finns trevliga restauranger skulle jag besöka ett sushi hak. Men lite Sangria har jag inget emot att avnjuta, gärna efter en dag med mycket promenerande. Enligt rykte vet jag även att det finns flertalet bra beachklubbar i Palma som jag inte besökte själv denna gång. Men njae, den spanska livsstilen passar mig lika dåligt som vitlöksräkor i en paella.

For who is Palma suitable?

Weekendresa med vänner eller partner eller som ett utflyktsmål för en barnfamilj på solsemester skulle jag säga. Om man hade tänkt att resa till Palma för att shoppa, hitta “wow” upplevelser eller göra som Christopher Columbus – upptäcka outforskade platser, bo på lyxiga resorter vid stranden eller maxa semestern med görande av diverse aktiviteter finns det många bättre ställen. Nice, Lissabon, Athen, Rom för att nämna några. Palma is nice but… litet och överhypat.

/ Pernilla the Mallorca explorer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s