Min träningsvecka

Hejsan! det här är som sagt min rese-, och träningsblogg men den senaste tiden har den dominerats av resor då jag har varit på väldigt många sådana. Dock har jag inte legat på sofflocket när det gäller träning. Träning är för mig en livsstil och att träna är något jag gjort i hela mitt liv, precis som att borsta tänderna som Kalle Wahlström känd från SVTs gympaläraren programmet skulle sagt. En normal dag sitter jag på kontoret minst åtta timmar per dag, sover åtta timmar och gör andra saker resterande åtta timmar. Har jag möjlighet att ägna två utav dessa åtta timmar till träning är jag väldigt lycklig men jag försöker alltid hinna med en timmes träning eller rörelse per dag. Det kan vara så enkelt som att ta en promenad till och från jobbet på 35 minuter enkel väg. Nu när det är söndag tänkte jag dela med mig hur min träningsvecka såhär i början av maj har sett ut.

Måndag

10 kilometers löpning runt Kungsholmen i 5:30 min/km fart vilket är min joggingfart. 1,5 timmes fotbollsträning med Vasastans BK som jag spelar i sedan ett år tillbaka för att jag älskar att spela fotboll så jag tog upp mitt fotbollsspelande som jag började med som femåring efter några år utanför fotbollar i mitt liv. Ett väldigt bra beslut måste jag säga. Man blir aldrig för gammal för att spela fotboll.

Tisdag

Vasastan BKSpelade årets första (och min första) utomhus Korpen match med VBK (vi spelar även division 5) och vann med 15-0. Jag gjorde tre mål så det var lite extra kul. Gillar att vi ser ut att vara 17-18 år på bilden men laget består av 25-33 åringar.

Onsdag

Jag sprang en kvällsjogg runt min favoritö i stan, Kungsholmen på 10 kilometer i lugnt tempo som jag avslutade med ett Bodybalance pass på SATS Sportpalatset. Jag försöker köra ett yoga eller Bodybalance pass per vecka eftersom jag nästan aldrig stretchar efter träningspass.

Torsdag

Hagaparken

Började dagen med en 10 kilometersjogg i Hagaparken innan jobbet. Jag brukar göra det en till två gånger i veckan och då cyklar jag hemifrån vid 6:15 till kontoret på Frösundavik, lämnar mina grejer där och runt tjugo i sju sticker jag ut på min slinga för att sedan infinna mig på kontorsstolen duschad och färdig innan klockan slagit åtta. Riktigt bra start på dagen. På kvällen var jag på ett utav mina favoritpass på SATS Sveavägen, indoor running. Fruktansvärt jobbigt var det i vanlig ordning då det är ett intervallpass på löpband och absolut inget jag skulle orka göra utan en peppande coach. 7*2 minuters intervaller med 2 min joggvila emellan i 15km/h fart.

Fredag

Det har blivit en tradition att tillsammans med en kollega starta fredagen med ett minst sagt pulshöjande morgonpass på SATS Mall of Scandinavia innan jobbet. Cykel intervall står på schemat och även här är det två minutersintervaller som gäller. Mitt mål är att sätta varannan i 87 och varannan i 90% av maxpulsen. Kan lova att det är ruskigt jobbigt och under den 45 minuter långa klassen är det ingen tid till vila för då är chansen att komma upp i mina pre-definierade pulsnivåer borta.

Lördag

TulpanerSprang ett utav mina favoritlopp i Stockholm – Kungsholmen runt som jag sprang för femte gången. Det är en härlig bana runt Kungsholmen men gårdagens lopp var inte riktigt så härligt. Jag hade som mål att springa under 45 minuter men det klarade jag inte. Inte speciellt konstigt heller då jag tränat en hel del hårda pass under veckan. Sprang in på 45:57 och fick plats 47 av damerna så helt besviken är jag såhär i efterhand inte. Ser fram mot nästa 10 kilometerslopp. Var och när det äger rum har jag ännu inte planerat dock. Någon som har tips på bra 10 kilometerslopp?

Söndag

Hade velat träna någon form av styrketräning imorse men det fanns inget som lockade mig på SATS schema så det fick bli ett pass i egen regi på SATS Spårvagnshallarna. Blev 50 minuter på crosstrainern och 30 minuters styrka med fokus på mage och rygg. Hade behövt träna armarna och axlarna men då jag inte tycker det är kul för fem öre blev det inte så. Nu är det snart dags att avsluta veckan med fotbollsserie match.

Nu tycker ni säkert att jag tränar mycket. Fine. Tyck det. Jag gillar att träna och mår bra av att göra det. Hur har era träningsveckor sett ut?

/ Pernilla träningsjunkien

9 Comments

  1. Alltså. Önskar jag hade den disciplinen att köra så många pass men vet inte om jag får in så många ens rent praktiskt med allt annat som händer runtomkring i livet. Men jädrigt skickligt att få till det, grymt jobbat!

  2. Härlig vecka! Måndag intervaller på cykel. Höll på att dö pga dåligt flås och gräningsvärksben. Tisdag och Torsdag löpning. Fredag rullskidor. Söndag löpning. Och så en drös barnvagnspromenader däremellan 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s