Hong Kong

Nu har jag begett mig iväg på min andra och sista längre resa på ett tag. Denna gång är det en globetrotter trip på cirka två veckor som är planen. Exakt färdplan finns inte utan jag anpassar mig efter väder, lust och andra förutsättningar. Detta resesättet passar vissa utmärkt och andra absolut inte. Jag älskar spontanresor även om jag ser till att ha vissa resmål och aktiviteter planerade. Redan på Arlanda sprack A-planen. Jag och en kollega hade tänkt åka med SAS direktflight till Hong Kong men den kom vi tyvärr inte med så det var bara att tänka om. Finnair via Helsingfors, Lufthansa via München eller Frankfurt eller Turkish Airlines via Istanbul. Vi bestämde oss för Turkish och resan började med cirka 14 timmars stillasittande.

Business class med Turkish Airlines

Turkish business classTurkish airlines är ett flygbolag som jag åkt ett flertal gånger och jag gillar dem skarpt. Trevlig personal, sköna stolar, bra IFE och god mat. Vad mer kan man begära? Vi började turen i en nästan ny A321 mellan Stockholm och Istanbul. En resa som tog lite drygt tre timmar där champagne och mat avnjöts. Turkish har riktiga business class stolar i deras narrowbodys också så det var en komfortabel tur. Vi hade ett par timmar att slå ihjäl på Istanbuls flygplats Ataturk men tiden gick snabbt. Vi slog oss ner på ett trevligt café, tittade på folk och pratade skit innan det var dags att boarda ett utav mina favoritflyg, en Boeing 777-300 LR som skulle ta oss till Hong Kong. Eftersom jag inte gillar att sitta på rad 1 fick jag i vanlig ordning front row. Orkade inte byta och det var inte så hemskt som jag befarade. Åt en sen middag med meze tallrik, pasta med tomatsås och dubble desert innan jag somnade. Blev väckt lagom till frukosten som jag hade beställt kom in dryga två timmar innan landning i Hong Kong. Frullen smakade prima, speciellt den hemmamixade smoothien. Slökollade lite på en dokumentär om världens största lastfartyg som la till i Southampton för första gången sedan var det dags att landa i Hong Kong utvilad, mätt och taggad för nya äventyr! Vi bokade hotell och tog en röd dubbeldäckarbuss till vår anhalt för natten.

Hong Kong must-do

DumplingsDå jag har varit i Hong Kong så många gånger att jag inte håller räkningen längre hade jag inga must-do på min lista. Efter ett kort stopp på hotellet gick vi ut för att äta middag. Det blev ett local hak där jag tog dumplings. Ett must eat i Hong Kong.

LKFSedan gick vi vidare mot SOHO och Lang Kai Fong (bar distriktet) och minglade runt en liten stund. Det var massor av folk där (speciellt britter) för tydligen pågick rugby sevens series denna weekend så stämningen var på topp. När vi kom hem och kollade sociala medier möttes jag av massavis utav Facebook poster “I am okey, I am safe” och tänkte något allvarligt måste ha hänt. Mycket riktigt. Stockholm hade blivit attakerat av en hemsk terrorattack. Ett lastbilsdåd på Drottninggatan. Istället för att sova plöjde jag nyheter och insåg att det som bara var en tidsfråga att det skulle hända i Stockholm nu också gjort det. En fruktansvärd tragedi som jag saknar ord att beskriva och hoppas att ingen skall få uppleva.

Running in Hong KongEfterföljande morgon gick jag upp förhållandevis tidigt för att maximera dagen innan flyget mot Fiji skulle avgå vid 17-tiden. Jag började med en promenad, en smoothie och kaffe till frukost och sedan skramlade jag ihop 10 kilometer in på joggingkontot. Det finns inga jättebra platser att springa på i centrala Hong Kong men springer man lite kringelikrokar får man ihop milen längst med vattnet.

Hong KongVädergudarna visade inte upp sitt bästa väder utan det var klassiskt gråväder och runt 30 grader varmt och fuktigt. Jag spenderade mina återstående timmar med att promenera runt i stan och känna asiatiska dofter, titta på människor och hitta superfina porslinsskålar som jag önskar att jag hittat vid förra Hong Kong besöket när jag inte skulle resa runt. Det blev inget köp för vem orkar släpa runt på porslin i två veckor? not me. Det var alltså min Hong Kong stopover – dumpings, LKF, löpning och promenerande. Lagom avancerat.

/ Pernilla på resande fot

8 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s