Zmarta resetips

IMG_4644

Zmarta kontaktade mig för en tid sedan och undrade om jag ville tipsa om dem. Nej var min första tanke men sedan tittade jag på vad de erbjöd för tjänster och då ändrade jag mig då de verkligen erbjuder smarta vardagslösningar för oss som gillar att optimera tid och pengar. Zmarata är en finansiell tjänst där du hittar sammanställningar av information om lån, försäkringar, kreditkort och sparande. Vad gjorde att jag gillade just denna siten bland flertalet liknande tjänster? Layouten på sidan, informationsmängden var lagom och efter en enkel sökning får du en snabb överblick av vilka alternativ på marknaden som förväntas passa dig. Trots att jag är civilekonom och teoretiskt sett borde tycka att det är intressant att syna försäkringar och dylikt så kan jag villigt erkänna att det är ett nödvändigt ont projekt jag gör med jämna mellanrum och därför är jag evigt tacksam för seriösa jämförelsesiter.

IMG_4499

Zmarta’s kreditkortsjämförelse var den funktionen som främst lockade mig till mer efterforskning. Använder jag det kreditkortet som lämpar sig bäst för mina behov? Då jag är på resande fot många veckor varje år är ett resevänligt kreditkort väsentligt för mig. En bra reseförsäkring, låga uttagsavgifter utomlands samt Priority pass/lounge access är förmåner jag värdesätter. Jag kan heller inte sticka under stol med att jag älskar känslan när jag mig premierad när jag ”får” cashback och andra förmåner för användandet utav mitt kort så även det står på min kravspec. för kreditkort. Självklart förstår jag att alla förmåner är inbakat i priset för kortet eftersom ”there is no such things as a free lunch” principen men när du väljer ett kreditkort så välj ett där du får tillbaka något som du har nytta utav. Mitt bästa tips är att avsätta en timme en gång om året för en rejäl jämförelse och besluta sedan vilket kreditkort du skall använda nästkommande år.

20141005_182625

Som sagt, vi är alla konstant omringade av information i överflöd och oftast när vi står inför ett val är det sorteringen av mängden information som gör oss obeslutsamma och ökar vår olust till att ta beslut. Precis så känner jag ofta när jag skall göra val inom områden jag inte intresserar mig för på daglig basis och därmed inte har någon djupare kunskap eller erfarenheter så vid dessa tillfällen tycker jag tjänster såsom Zmarta är ovärderliga, för vem vill inte optimera sin vardagsekonomi med minsta möjliga insats? Och när man ändå är igång med att jämföra t.ex kreditkort varför inte även gå igenom sitt sparande samt val utav försäkringar för att komma ännu närmare nästa resa när det genom ett par knapptryck även går att få ett snabbt samlat beslutsunderlag på samma portal?

 

* Detta är ett inlägg i samarbete med Zmarta Sverige AB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s