New York – drömlöparrundorna

Bästa löparrundorna i New York

New York City. Jag bokstavligt talat älskar den staden. Trots otaliga besök blir jag lika euforisk varje gång jag beger mig till andra sidan Atlanten till denna världsmetropol. Allt finns verkligen samlat i New York och självfallet även några riktigt grymma löparrundor som jag rekommenderar att du sparar lite energi till att utforska. New Yorksers är riktiga springfantaster så dessutom är det ett utmärkt tillfälle att ta del utav en locals vardag. I detta blogginlägget har jag sammanställt mina tre favoriter.

Manhattan – Hudson river

IMG_4548

Bor du på nedre Manhattan och vill uppleva lite härlig löpning rekommenderar jag att bege dig till Battery Park och ta dig norrut längst Hudson floden. Detta är en asfalterad sträcka som är högst lämpad för löpare, flack, rak och med en rad möjligheter att ta en paus för ett fotostopp. Du väljer själv hur långt du orkar springa på men tar du dig upp till nivå med Central park så kommer du bli belönad med besök i ett vackert grönområde. Jag ger extra plus till denna runda då du förmodligen inte hade besökt denna del utav Manhattan om du bara hade “Svensson turistat”.

Brooklyn – Prospect park

IMG_4575

Första gången jag bagav mig av och upptäckte Prospect park i Brooklyn var när jag i höstas sprang Rock n Roll half marathon där. Jag blev kär vid första ögonkastet och det var som om jag hade hittat till en alternativ Central Park. I parken finns gott om asfalterade snirkliga vägar som tar dig runt i parken bland flanörer, basebollspelande barn, picknickande familjer, joggare och fotbollsspelande gäng. Atmosfären var väldigt härlig och när jag besökte parken för första, men absolut inte sista gången i oktober sprakade den av vackra höstfärger. Glöm inte att ta med kameran eller vill du ha en utmaning, anmäl dig till det härliga loppet Rock ‘n’ Roll halfmarathon i oktober.

Manhattan- Central park

IMG_4608

Löprundornas löprunda. Du har med säkerhet sett den i otaliga filmer och tv serier men plötsligt står du där själv. Iklädd träningsmundering redo för att höja pulsen mitt i smeten i staden av städer. New York. Spring ett varv runt reservoaren, ta dig an backarna, njut, bara njut men akta dig så att du inte springer ivägen för cyklister för då kan det gå illa. Detta är en plats jag gärna besöker oavsett årstid när jag behöver motivation till löpningen. Ett varv runt parken är ca 10 km. Känner du att du har ont i fötterna efter din New York vistelse så hyr en cykel eller inlines men ett besök i Central Park får du inte missa. I central park är även målgången för New York marathon. Ett lopp som jag sprang år 2014 med blandade känslor men målgången inför fulla läktare är ett löparminne som jag alltid kommer bära med mig. Får du chansen någon gång att springa ett USA lopp så ta den.

Hur tar du dig smidigast till New York? jag skulle rekommendera att boka flygresa med SAS som flyger varje dag från Stockholm, Oslo och Köpenhamn samt boende via airbnb för att maximera din vistelse i staden som aldrig sover.

Frågor på det?

/ Pernilla som drömmer om New York

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s