Springtur i Barcelona, Spanien

Löpning i Barcelona

Att ligga på latsidan bara för att det är semester och man befinner sig på en annan plats än hemmaplan har aldrig varit min melodi. Jag är en sann upptäckare och även denna resa fanns mina kära Adidas adios boost skor med i packningen. Resans andra dag efter en härlig stranddag passade jag på att lufta dem i Barcelona. ImageJag begav mig av i den 25 gradiga härliga värmen från hotellet på Plaza Real via den närbelägna paradgatan La Rambla mot strandpromenaden för att lufta mina ben. Om jag inte redan vetat det hade det tagit mig 10 sekunder att inse att Spaniorer i Barcelona är ett springande folk. Det var joggare precis överallt denna lördagskväll vid 18 tiden.

ImageSyftet med min jogg var inget förutom att känna på den lokala joggingkulturen och det fick jag verkligen göra på den välbesökta sträckan jag valde. Från La Rambla sprang jag längst hamnbassängerna i Port Vell vidare ner till huvudgatan längst stranden. Det var som sagt massvis med folk, mycket att titta på och en härlig atmosfär att springa i men för något mer än turistspring lämpar sig inte 18 tiden en lördagskväll speciellt väl.

ImageDryga fyra kilometer efter avfärd från hotellet tog jag ett stopp för att ta en berömd “footie” av mina favoritskor för tillfället. På stranden nedanför den asfalterade strandpromenaden där jag sprang spelade folk volleyboll, fotboll eller var fortfarande på stranden. Löparvägen aka strandpromenaden fick jag dela med inlinesåkare, flanörer, barnvagns promenixande föräldrar, cyklister, skatare och diverse andra färdmedel så det blev lite slalomlöpning på köpet. Men vad gör det? Det blir lite mer loppkänsla med trängseln.

Image10 kilometer är en standardsträcka jag har för en sightseeing jogg och en timmes motion kan de flesta få till på en semester utan allt för stor ansträngning i schemat. Skulle jag rekommendera någon en semesteraktivitet hade jag inte bara i egenskap av joggare utan även som turistare tryckt på nöjet att upptäcka den lokala joggingatmosfären. Som sagt, Spaniorerna är ett aktivt folk och mitt på stranden fanns Barcelonas eget muscle beach version mindre än L.A men ändå. Gymmarnas styrka och akrobatiska kunskaper var det inget fel på. Jag stannade till en liten stund och spanade innan jag joggade vidare hemåt.

ImageJag vinkade ett kärt farväl till en fantastisk runda innan jag joggade hem till hotellet för en skön dusch innan det blev after run vin. Är det semester så är det!

/ Pernilla som rekommenderar BCN spring

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s