På spring i Shanghai – Kina

Löpning i Kina

Ni har säkert hört att det hålls ett marathon på Kinesiska muren, men lite random gatuspring är kanske inte det första man sätter på sin att se och uppleva lista när man reser till Kina men det finns möjligheter att springa bort lite energi även i ett tätbefolkat land som Kina.

ImageSjälvklart packade jag ner lite löparatteraljer i väskan däribland mina kära boost skor som sjunger på sista versen samt ett par rosa härliga compression strumpor även dem från Adidas. Första kvällen hade jag turen att träffa en Shanghai:i som jag socialiserade lite med och jag tog tillfället i akt att fråga om det fanns någon plats han rekommenderade för ett löppass. Och till min lycka hade han faktiskt flera stycken däribland en park belägen vid Hangpu river som flyter genom staden. Mina förväntningar var så gott som noll och lyckades jag skrapa ihop lite intervaller hade jag blivit nöjd.

ImageParken jag fått rekommenderad låg vid metro stationen Longhua och när jag kom fram sken jag genast upp. Visst, det var kanske inte den vackraste plats jag sprungit på speciellt inte en grå dag som denna men underlaget var fantastiskt. Löparbana rakt igenom på en 5K runda.

ImageDet fanns även fina planteringar runt om banan samt gräsytor där lite kineser stod och gjorde taichi eller flög drakar. Själv njöt jag av jogging och de flesta jag mötte var amerikaner som hejade glatt. Såg ytterst få kineser. Men 10 kilometer skramlande jag lätt ihop i takt med att lastfartygen tuffade fram på floden. Kanske inte den mest hälsosamma platsen på jorden att springa på med tanke på luftföroreningarna men det man inte gör varje dag är förhoppningsvis ingen fara. Det var definitivt skönt att springa av sig lite men ingen runda som fick mig att känna mig sådär local som man ibland gör på löprundor. Men det fick jag göra en annan dag istället och om det kommer nästa blogginlägg här handla om så stay tuned!

/ Pernilla som varit på vift i Kina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s