Vintrig Söderrunda, Stockholm

Västerbron

Nu när vintern har slagit till och förvandlat löpgator till isgator är det lite knixigare att finna platser där man kan springa utan att känna sig som bambi. Snöröjningsmässigt är det olika prioritet på cykelvägar så jag brukar försöka tänka på att förlägga mina löprundor till gator där snöröjningen prioriteras. Vägen från Banhusbron till Västerbron brukar vara i fint trim och så var den även idag när jag var ut och testade. Även broar brukar vara förhållandevis snö och isfria och när jag kom till Västerbron efter ca 4 kilometer blev jag inte besviken på underlaget.

Västerbron

Och väl uppe på Västerbron behöver man inte heller bli besviken. De dryga 500 metrarna från brofästet är värda varje sekund för att njuta av utsikten.

Långholmen

Sedan har vi vägen ner från min favoritbro. 500 meter av perfekt återhämtning innan det är dags att svänga höger vid brofästet för att komma påbörja söder varvet. Därefter väntar en cirka fyra kilometer transportsträcka på grusunderlag, förbi Tantolunden längst med vattnet innan överraskning väntar.

Utegym

Ett utegym. Ett perfekt tillfälle att mitt på rundan ta en paus, töja lite, göra några chins, situps, coreövningar, öva löpsteget i den liggande stegen eller varför inte gå lite armgång?

Asics DS trainers

Nu är halva rundan färdig och varje steg är ett steg närmare målet. Det finns ingen anledning att spara på krafterna nu när en ren transportsträcka är kvar. Drygt en kilometer efter power stoppet övergår den löpvänliga grusvägen till kullersten och en rejäl utmaning för de fina musklerna i fötterna. Känns det jobbigt att springa på kullerstenen så så en blick bort mot Hammarbybacken och tänk tanken på att springa upp för den så känns garanterat nästa steg på de lätt rundade stenarna betydligt lättare.

20131208_115519

Mål! Stenbecks vackra julgran vid Slussen står för målsnöret på denna lättlöpta vintriga 15 kilometersrunda runt söder.

/ Vinterjoggaren Pernilla

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s