Black river run skogen, Västerås

Image

Idag gör utochspring.com fotavtryck i Grytaskogen i norra Västerås. En skog som på senare år även är känd som Black River Run skogen i ultralöparkretsar eftersom det populära loppet går av stapeln där i början på hösten. Själv tog jag mina första löpsteg här för väldigt många år sedan och det är fortfarande ett av mina favoritspår.

Image

Egentligen är det inte bara ett spår utan massor med spår och man kan variera sig i oändlighet. Känner man för att springa en slinga på 5, 10 eller 15 km kan man göra det, känner man för att springa off road (eller spår) kan man göra det eller varför inte göra det bästa av två världar och mixa?

Image

Nu under vintern behöver man inte vara rädd för att stöta på ormar utan kan njuta av den varierade terrängen och fascineras över hur tyst det. För tyst är något det verkligen är i detta spår är tyst så gillar man inte tystnad så är en iPod verkligen ett måste.

Image

Höjdmässigt så är det inte jätteplatt men det är inte heller några stora Mount Evererst liknande bestigningar så det passar perfekt att köra lite backträning och ruscha i uppförsluten.

Image

Skogsmässigt så är det mycket gran och tall vilket är perfekt på våren om man har problem med pollen.

Image

Påväg tillbaks till civilisationen finns det en perfekt spurtsträcka. Har du vägarna förbi Västerås a.k.a Vässan så ta gärna ett varv, två eller kanske 16 mil i det här spåret precis som ultra Johnny gjorde när han vann Black River Run och blev tredje bästa svensk genom tiderna på 100 miles.

/ Pernilla tipsar om favoritrundor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s