Böcker skrivna av influencers

Läser ni några böcker i allmänhet och influencer böcker i synnerhet? jag har alltid gillat att läsa böcker även om jag inte alltid prioriterar att göra det. Hellre en bok än en film om jag får välja. Genom åren har det näst intill blivit standard att influencers givit ut böcker och jag har läst/bläddrat igenom många av dem. Köpt dem för att ställa i bokhyllan har jag däremot inte gjort speciellt ofta men lånat på biblioteket pga nyfikenhet har jag gjort. Snart är hösten här och vem tycker inte det är skönt att krypa upp med en kopp tea och läsa en bok när regnet smattrar mot rutan, eller varför inte njuta av solens strålar utomhus medan det fortfarande går tillsammans med en inspirerande bok? Här kommer tips på lite olika influencer böcker som jag har bläddrat igenom och några jag funderar på att investera tid på att läsa.

Joanna Swica, Alla mina steg

Joanna Swica är en influencer känd från hobby idrottsvärlden och som skapare till pepp gruppen Friendacation. Hon springer en del och i boken Alla mina steg finns gott om pepp och tankar om löpning samt diverse livshistorier från en löpare. Nu har jag följt Joanna länge på sociala medier och kan säga att det inte var så jättemycket nytt i boken men den var väldigt välskriven.

Charlotte Lundquist, Så lyckas du med att resa solo

Min vän och resekompis har skrivit en handbok om att våga resa solo. Många bra tips för nybörjaren som planerar ge sig ut i världen. En utmärkt handbok med ett minus att det var lite många listor.

Emelie Forsberg, Sky runner

Löparstjärnan Emelie Forsberg har gett ut en löparbok. Det bjöds på tips och personliga stories samt bilder från storslagna miljöer. Tyckte det var hög inspirationsfaktor trots att jag inte besitter några skyrunning drömmar. Värd att bläddra igenom!

Angeliqa Mejstedt, Vandra

Nu finns olyckligt nog inte Angeliqa som låg bakom boken Vandra med oss i livet längre men hennes vandringsglädje, inspiration och tips lever vidare i bokform. Efter att ha läst denna bok drömde jag mig norröver för hikes. En fin bok med stor dos inspiration!

Linda Hörnfeldt, Yrke: Influencer

Influencer Linda Hörnfeldt som även stod bakom influensernas “fack” Influencers of Sweden och är en entreprenör ut i fingerspetsarna tycker jag gör sig bättre på sin blogg än i bokform. Denna boken gav mig ärligt talat inte speciellt mycket när jag läste den även om det var roligt att bläddra igenom den och se vad hon åstadkommit.

Alexander Pärleros, Framgångsboken

Har ni lyssnat på Framgångspodden där Alexander Pärleros intervjuar framgångsrika personer? detta är en av mina favorit poddar och jag har lyssnat sedan starten. Självklart var jag tvungen att läsa boken, Framgångsboken. Denna boken summerade många punkter från poddarna och jag kan absolut rekommendera den.

Övriga influencer böcker

Petra Månström – Smartare löpning. 100 hacks för roligare rundor och bättre träning. Denna bok gillar jag verkligen. Härlig och färgglad inspo.

Isabella Löwengrip – en hel del har denna pionjär inom influencer Sverige hunnit med, bland annat givit ut ett antal böcker. Jag har lånat och läst flera av dem pga nyfikenhet och kan säga att de var väldigt intetsägande och kändes mest som ett sätt att dra in pengar.

Michaela Forni – bloggaren Michaela som i stort sett blivit känd bloggare genom att vara vän med andra bloggare ser jag inte som unik i något slag. Hon har bloggat länge och även gett ut en del böcker. Inga jag läst, inte ens av nyfikenhet men det kanske någon annan har gjort? Ångest, oro och att vara snäll mot sig själv är vad Michaela fokuserar på i sina böcker.

Margeux Dietz – Margeux “är en influencer som tyvärr senaste året har blivit för köpt för att ta seriöst. Hon har även gett ut en bok “Your best life” som jag tänkte läst. Jag lånade den på biblioteket men kan inte påstå att det var någon vidare kioskvältare. Skummade igenom den och glömde den lika fort som när jag stängt den.

Therese Lindgren – youtubern Therese Lindgren gav 2016 ut en prisad bok om psykisk ohälsa, som jag inte läst. 2017 gav hon ut en uppföljare “Vem bryr sig?” som jag bläddrat igenom på samma tema. Kan inte säga att jag tyckte det var någon kioskvältare men minns att det var fina bilder.

Lovisa “Lofsan” Sandström & Jessica Almenäs – Stora löparboken för kvinnor var duons debutbok om träning för kvinnor och efter det har det kommit flera böcker om träning och hälsa. Jag har inte läst alla men bläddrat igenom en del av dem. Stora löparboken måste jag säga innehåller kvalitet men de andra känns mer som skolarbeten på gymnasienivå där man samlade fakta och inte gjorde några egna studier. Inget jag skulle springa och köpa när samma-lika material finns en googling bort.

Linda Vismer har skrivit boken Resenärens makt som ger tips och får dig att tänka och reflektera kring att vara turist. Väldigt läsvärd bok även om jag till stor del läst samma material typ tidigare när jag studerade en kurs inom turism för ett gäng år sedan. Gillar innehållet. Boken känns som en faktabok mer än nöjesläsning. Dessvärre störde jag mig en del på omslaget som inte föll mig i smaken så det var ingen bok jag valt från hyllan utan att varit bekant med Linda.

Influencer böcker

Vad säger ni andra om influencer böcker, skulle ni köpa någon eller är det något ni inte ens vill bläddra i när ni lånat på bibblan?

/ Pernilla som gillar böcker

4 Comments

  1. Jag har nu under hösten köpt Wörkout av Pischa Stridstedt, Bli hälsoklok av Lovisa Sandström, samt Selfcare av Anja Wärn och Alexandra Kamperhaug (numer Pizzoni). Bläddrat i alla tre, men inte läst pärm till pärm vilket jag borde!
    Sedan innan så äger jag flertal böcker av Ebba von Sydow (gillar speciellt kokböckerna), PtFias träningsböcker och Terese böcker.
    Tycker det blir lite mer djupdykande än ett blogginlägg och köper/lånar gärna!

  2. Yrke: Influencer fick jag på en Winter Workation i Åre vill jag minnas. Har dock inte tagit mig igenom den eller knappt några andra böcker heller. Har ett par fotbollsböcker jag påbörjat men alltså, de lyckas aldrig få en plats i handbagaget av nån konstig anledning. Kanske måste bli ändring på det inför 2020?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s