Resa på charter under pandemin

Jag förvånades över mig själv när jag bokade en charterresa och villigt ska jag erkänna att det tog emot en aning. Men jag är inte den som är den och en vecka i solen och värmen ger jag mycket för. Ving hade fantastiska erbjudanden med bra restider så jag bokade. En vecka på Rhodos är alltid en vecka på Rhodos så jag var taggad till tänderna precis som vanligt när det vankades resa.

Flygresan

Reser man med Ving åker man ofta med deras egna flygbolag Sunclass Airlines . Det var väl så att säga inte någon jättehöjdare men 3,5 timmar lyckades jag sova bort. Flyget var en Airbus 321 och det fanns en premium klass samt basic. Jag reste i basic och det var helt vanliga Recaro stolar som väldigt många bolag har, inkl. SAS men ingen USB laddare eller något extra. Plus inget wifi. Man kunde köpa till mat innan resan och dryck serverades men inga varma drycker såhär i Corona times. Oklart varför varma drycker sprider smitta mer men så var det. Jag hade köpt med en kaffe tack och lov! Munskydd gällde hela flygresan. Inte min favorit men bara att rätta sig i ledet. Men jag sov under min luvtröja så då tog jag självklart av det.

Hotellet

Hemmet för veckan var Sunprime Miramar resort fem kilometer väster om Rhodos stad. Vings egna vuxenhotell som erbjuder träning. Passade mig perfekt! Nu var dock gymmet stängt pga nationella restriktioner i Grekland men man fick träna utomhus och det hölls SATS klasser nästan alla dagar. Instruktören var medelmåttig men trevlig.

Jag bodde i en lägenhet med stor terass där jag hade mina teamsmöten de dagar jag jobbade. Annars hade jag flyttat kontoret till poolen. Kan säga att jag inte var ensam om det upplägget. Lägenheten hade allt man kunde önska sig och hela området hade snabbt wifi.

Poolen som var superstor med saltvatten var det bästa på hotellet. Simmade där många längder varje dag och njöt till max av den. den samt hotellets läge direkt vid havet är främsta anledningen att jag skulle rekommendera hotellet. Gillar man vattengympa så var det förvånansvärt många som plaskade runt under de klasserna. Jag nöjde mig med att titta på spektaklet. Vattengympa är inte min cup of tea.

Man kunde även välja att köpa till matpaket. Allt från all-inclusive till frukost. Jag valde frukosten.

Åka på charter som singel resenär

Som på en charterresa tagen från Sällskapsresan hade de såklart guider på flygplatsen och välkomstmöte (dock inställt pga C.). Denna resan har inte förändrat min inställning att åka på charter är hjärndött. Men bekvämt. Jag gillar inte för bekvämt men i rådande läge var det bästa alternativet för att komma till Grekland då det inte gick så många flighter.

Detta var första gången jag reste på charter på egenhand. blev förvånad av hur många som reste själva och framförallt tjejer i min ålder. Även ett park killar och några äldre damer hade gett sig iväg utan resesällskap till solen. Nackdelen med att resa själv på charter är dock att det blir väsentligt mycket dyrare. Oklart varför. Förstår att flygresan kostar som den gör men enkelrums tillägg? Varför ska man betala mer för att resa en person än när man bokar två? Mailade faktiskt och ifrågasatte detta till resebyrån varför en vecka för två kostade strax över 5000:- medans samma vecka för en kostade 5500:- och frågade om de då ville att jag skulle boka för två men ha en No-show men de hade inga svar. En timma efteråt loggade jag in på hemsidan igen och då fanns det resor för singelresenärer till singelanpassade priser.

/ Pernilla som varit på charterresa

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s