Titta på körsbärsblommor i Stockholm

Japan. Jag älskar Japan. Har rest runt där väldigt mycket, mött både våren, körsbärsblommor och åkt skidor där och hade så gärna velat åka dit förra sommaren. Men det hände inte. Kanske händer det år 2021? jag slutar aldrig hoppas. Dock har körsbärsblommorna med all säkerhet blommat över när det går att bli insläppt igen så som kompensation har jag begett mig ut i Stockholm för att titta på körsbärsblomningen. Har ni inte redan sett den så kommer det tips på platser där den går att beskåda.

Kungsträdgården

Hit går alla för att se på de berömda rosa blommorna. Då menar jag alla. Från turister till Stockholmarna själva så det kan bli väldigt mycket folk. Finns två alléer med massor av blommor. Bästa tidpunkten är att gå dit är helt klart en tidig morgon. Finns en del caféer i närheten eller varför inte äta årets första mjukglass med strössel under besöket?

Bysistorget, Södermalm

Ligger på Hornsgatan lite efter Mariatorget på Söder. Det finns ett par ställen att äta på och se på blommorna från men jag hade hellre tittat på blommorna och sedan gått till närbelägna Mahalo för stadens bästa bowls eller Falaffelbaren och ätit. Inte jättemycket folk.

Luma park

Ligger i Hammarby Sjöstad och dessa blommor kommer igång lite senare än Kungsträdgården och Bysistorget. Törs nästan säga att det är flest träd här av dessa ställen. Ett besök här innebär också ett besök på Adidas outlet (i alla fall för min del). Där brukar det finnas bra fynd om man gillar det. Dessutom går det att åka både spårvagn på Tvärbanan eller båt dit.

Fler bra ställen att se körsbärsblommor på

Det finns självklart körsbärsblommor att spotta på fler platser i Stockholm. Går man längst med Karlavägen mot Djurgården finns det en Gustaf Adolfsparken, Luxparken på Lilla Essingen har också fina körsbärsträd. Missa inte heller de som finns lite här och var på Kungsholmen om ni tar en promenad runt ön. Kanske har du också några tips på vart det går att hitta körsbärsblommor i Stockholm att dela med dig utav?

/ Pernilla som surfar runt i Stockholm igen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s