De finaste ställena på Malta

De första månaderna på Malta tyckte jag bara det var fult, brunt, becht och mer brunt blandat med halvfärdiga hus eller fallfärdiga hus. Det var bara en ful sten som var utkastad i havet som om ingen ville ha. Bekanta sa konstant när jag sa att jag var på Malta “åh, det är så fint där” och varje gång tänkte jag vad ser dom som inte jag ser? jag vet att de flesta i min bekantskapskrets har rest mer än medel Svensson och att de som tyckte det var fint här hade i alla fall mer att jämföra med än en betongförort. Well, det blev lockdown och vi hade sett lite av stenön innan men nu fanns det absolut inget annat att göra så helgprojektet blev att åka runt hela ön. Den är inte stor men ska man se på allt tar det en liten stund. Och ja, jag erkänner. Det finns fina ställen men de är inte många. Det här med att inte avslöja sina absoluta favoriter så att andra ska hitta dem också borde man inte göra men varsågoda. Här kommer top of the top när det kommer till fina platser på Malta.

Ghaijn Tuffieha

Första besöket var enbart för att ta ett foto vid insta gungorna. Oklart varför vi inte gick och tittade mer vad som fanns där för det var en riktig höjdare. Fin strand och mini hike plats med månlandskap och Grand Canyon feeling. En stenhög att klättra runt i och kolla på utsikten från.

Birgu

Finaste stället i stadsmiljö som inte är helt förstört av golddiggers och har kvar lite unik charm av ön är Birgu. Det är tre halvöar som sticker ut i havet och därifrån kan man se Valletta och titta på lyxbåtar som ligger i hamnen.

Ras id-Dawwara

Finaste platsen på Malta. Ras id-Dawwara. Ser fint ut när man har åkt ner från vägen till parkeringen men tro mig, det blir finare ju längre man går längst havet. Vi testade att gå så långt bort det gick utan att riskera livet och det var 3 km. För den ultimata upplevelsen ta med picknick. Finns dock mängder med hundar då locals älskar de fyrbenta djuren på denna ön.

St Peter’s pool

Fortsätter på tema sten och vid St Peter’s pool på södra delen av ön finns stenar som du troligtvis inte sett någon annanstans. Lite Gotlands raukar men ändå inte. Fint vatten och värt en picknick upplevelse eller tältnatt om du skulle råka packat med dig ett tält. Bilvägarna hit är dock inte speciellt bra men det är i och försig detsamma på hela ön. Vägarna är som åsnevägar och den enda motorvägen som finns får man köra hela 60 km/h på.

/ Pernilla som sett (typ) alla stenar på hela Malta

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s