Därför bör du resa till Madeira

10 anledningar att resa till Madeira. Jag skulle kunna lista många fler men dessa topp tio punkter gjorde i alla fall att jag föll pladask för ön.

1. Bästa mixen mellan natur och strand

Att Madeira erbjöd både natur och strand var en av de största anledningarna att jag reste dit. Jag föredrar att göra lite av varje när jag åker på semester. Det var aldrig långt mellan naturen och stranden, att man gör det ena halva dagen utesluter inte att man gör det andra andra halvan av dagen.

2. Mycket aktiviteter även för rastlösa själar

För att fortsätta på tidigare tema så älskar jag att upptäcka. Hemmavid, bortavid. Same same. Jag springer gärna en ny löprunda, tar en annan väg till jobbet osv. om jag kan och gör helst alla andra aktiviteter än att titta på tv när jag är ledig. Kalla mig rastlös upp upptäckssökande men på den gröna ön i Atlanten hade jag aldrig tråkigt. Det fanns alltid något att se och upptäcka.

3. Bra klimat året om

Inte hade jag kunnat ana att vattnet i Atlanten skulle bjuda på 23 grader i oktober? det om något var en överraskning. Madeira har ett stabilt klimat året runt även på fastlandet med 20+ härliga grader. I bergen är det självklart kyligare men det hindrar inte en viking från en hike. Som kuriosa kan jag nämna att det kommer snö någon gång om året på de högsta bergen, då försöker lokalbefolkningen bege sig dit men man måste vara ute tidigt för att inte stoppas av polisen pga att vinterdäck inte existerar och ja, ni kan ju räkna ut själva hur det är att ta bilen upp i bergen på vinterväglag.

4. Otroligt vackert

Vem hade kunnat ana at storbyn Funchal var en riktig pärla till stad? jag är den första att erkänna mitt misstag. Gick runt inne i byn ett flertal gånger och njöt. Många fina parker, läckra byggnader och mysiga restauranger och caféer. Dessutom var shoppingutbudet helt okej så det blev några prylar att bära hem.

5. Bra standard på boende och mat

Runt ön fanns alla sorters hotell, från lyx till budget. Generellt var standarden väldigt bra på allt och jag skulle säga bättre än i Spanien. När det kommer till det ätbara kan jag inte säga att jag smakade jättemycket av den lokala maten men öns klassiker vit fisk med banan åt jag en gång och den var en riktig höjdare. Vem hade trott det om den combon? Men standarden på allt var väldigt bra och priserna var skäliga.

6. Enkelt att ta sig runt med eller utan bil

Lokaltrafiken på Madeira är inget att förlita sig på om man önskar effektiv transport på ön. Åker du dit rekommenderar jag att antingen hyra bil eller åka på guidade turer. Vägarna var av väldigt bra standard och jag har aldrig sett så många tunnlar som på Madeira. Riktigt långa också. Kändes som att åka i ett tv spel ibland. Däremot skulle jag rekommendera att inte ta bilen om du ska på hiking utan boka en guidad tur så slipper du gå tillbaka samma sträcka då många hikes inte är rundslingor.

7. Finns saker att göra som passar alla åldrar

Aktivitetsutbudet var större än vad jag hann på en vecka. Kände såhär i efterhand att jag borde åkt ut på en valsafari, vem hade inte velat se en Willy från Rädda Willy filmerna livs levande? testat cannoying eller gjort något som jag inte gjort förut. Min dryga vecka på ön tillägnade jag att träna, hika, bada, promenera, se ön, dricka sangria i solnedgången och testa på egentillverkat rom bland annat. Fint så men det fanns mycket mer att göra som lockade.

8. Går utmärkt att kombinera med Lissabon

Reser man reguljärt till Madeira med TAP så går flyget från Lissabon så varför inte passa på att ta ett stopp i den Portugisiska huvudstaden påväg över till ön? Det hade jag definitvt gjort om jag inte redan hade varit där. En mysig stad med sina gula spårvagnar.

9. Du får saltvattenbad utan att bada i havet

Att jag älskar att bada har ni som följer min blogg inte missat. Ett av mina lifetime goals är att bada i världens största pool i Chile men så fanns det en Lido i närheten av mitt hotell på Madeira så den testade jag såklart. Det finns mängder av dessa saltvattenspooler runt ön och är de inte drömmiga?

10. Mängder av små byar att utforska

Hur gulligt? På Madeira finns det små pittoreska byar runt i princip hela ön. Charmigt som attan och jag passade på att strosa runt i gränderna i ett flertal av dem. Att det dessutom på solsidan växer bananer som ogräs gör inte det hela mindre charmigt. Ta mig tillbaka!

Maderia – en ö att uppleva

Skandevall som jag följer på insta inspirerade mig att resa till Madeira. Nu hoppas jag också att jag väckt någons intresse att besöka denna pärla till ö. Kan som sagt varmt rekommendera ett besök och för egen del blev jag lockad av en tur till grannen Azorerna.

/ Pernilla i ständigt resemode

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s