Naturens som museum

Aktiviteterna på hemmaplan fortsätter. I vanliga fall brukar jag utforska hemmiljön lite då och då. För tillfället är utforskningen på en ny nivå, den sker i stort sett varje vecka. Efter att ha blivit inspirerad av Let’s go explore Lisa som bor i Nacka styrde jag mitt långpass mot Nyckelviken i Nacka som jag förstått var magiskt. Jag laddade med gluenfria american pancakes till frukost och sedan satte jag på mig mina långpass strumpor från Gococo, startade min Garmin och gav mig iväg.

img_6847

Nyckelvikens naturreservat

Då jag bor vid Odenplan sprang jag bort till det never ending byggprojektet i Slussen för att sedan styra österut mot Nacka Forum. Därifrån var det väl skyltat så jag behövde bara ta upp min karta en gång. Efter att ha avverkat dryga milen var jag framme. Spanade in skylten om reservatet men saknade en karta så jag fick frilansa runt.

Nyckelviken

Det fanns ett löparspår med ett av mina favoritytskikt så jag begav mig av. Det var skönt med lite skugga och jag studsade fram bland knoppar och vitsippor. Vårmagi när den är som bäst.

img_6821

Kom fram till en magisk sommaräng. Denna lördag vid lunchtid var det en hel del folk ute i blandade åldrar och parkeringarna var proppfulla av utflyktssugna Stockholmare.

img_6824

Området ingav en känsla om att vara på landet nästan mitt i stan. Älskar det! Liksom de fantastiskt fina sophusen som var utformade som olika byggnader.

img_6825

Jag lämnade stigen bakom mig och gav mig ut off road. Hade inte några trailskor på mig men det fungerade utmärkt ändå. Hittade en perfekt picknick höjd med vidunderlig utsikt.

img_6829

Här kunde man se till Fjäderholmarna och Djurgården liksom hamninloppet in till Stockholm. Stannade och njöt en stund. Funderade på livet och hur mycket jag saknar att resa för sådär 750e gången denna veckan.

img_6833

Tuffade vidare ut i skogen och kom fram till en off road led som visade sig leda till en mysig grillplats vid vattnet. Svensk natur är det inget fel på såhär års (minus pollen).

img_6849

Det var vitsippor och åter vitsippor ute i skogen. Magi igen. Mina ben var riktigt lätta denna runda trots att jag tränat väldigt mycket hela året.

img_6851

Efter 17 kilometer på klockan bestämde jag mig för att lämna denna härliga plats för att orka springa hem också. Hade inte planerat för ett marathon idag trots att jag helt klart hade kunnat genomföra det. Det blev en lite lätt slingrig väg tillbaka till stan igen förbi Finnhamn och Hotell J. Där hade jag heller aldrig varit tidigare men jag gillade området. Kändes nytt och fräscht dock lite litet utbud av allt för att jag skulle vilja bo där och lite för off.

img_6846

Utlåtande om Nyckelvikens naturreservat

Tummen upp. Hit återkommer jag gärna för en halvdag ute i naturen. Härlig natur och bra picknick spotts. Eller för löpning. Vill man ha en plats för sig själv i dessa tider är detta ställe dock inte en plats jag rekommenderar, i alla fall inte på helger som bjuder på finväder. Det var som sagt smockfullt med folk här.

/ Pernilla som utforskar närområdet

12 Comments

  1. Men så underbar löprunda du fick till! Visste inte att det finns ett naturreservat i Nacka. Är inte så bevandrad heller i och för sig… 😛 Snygga skor har du med!

  2. Så vackert. Vi var ute i ett naturreservat idag som hette Viggeby. Jag reflekterade över hur jag har förändrats bara den senaste månaden. Så fort jag ser en skylt med Naturreservat så skriver jag upp. Förr hade jag inte ens noterat den.

    1. Det var verkligen en hit. hade aldrig hittat dit utan Lisa och svägerskan som rekommenderade. Såg dina storys. Såg superhärligt ut. Lite samma sak med mig numera – suger åt mig att wow, där ska jag upptäcka så fort någon varit på någon härlig plats.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s