Zugspitze – the top of Germany

Vilken fantastisk skiddag jag hade på Tysklands högsta skiddestination förra helgen. Strålande sol, ett par minusgrader och lagom med folk i pisterna. Senaste veckan hade det tydligen snöat och varit riktigt skidväder så min timing var perfekt. Ett par skiddagar per år försöker jag få till och -20 talets första alpina skidåkning skedde som sagt i Tyskland.

Jag hade köpt ett två dagarspass för Gatmish-Classic och Zugspitze. 90 € fick jag punga ut med vilket var ett helt rimligt pris tycker jag även om jag hört att många tycker det är dyrt. Skidåkningen var riktigt riktigt bra och den tyska effektiviteten genomskådade allt från bergbanan till toppen till liftköer.

Skidåkningen

Ett par riktiga pangdagar blev det. Var på plats när liftarna öppnade och åkte tills de stängde minus 15 min. Man vill ju maxa när man har chansen eller vad säger ni?

Tidigt på morgonen var det Manchester för att sedan bytas ut till druvor med snö. I alla fall första dagen. På söndagen var det betydligt färre åkare i backarna.

I liften upp till nästa åk passade jag givetvis på att ladda D-vitaminer från den strålande solen. Förresten, ser ni den regnbågsfärgade ploppen på himlen. Någon som vet vad det är (inte en kamera effekt)?

Ville inte att dagarna skulle ta slut. Njöt, njöt och njöt lite till av varje åk. Helt lagom med folk i pisterna och som max var liftköerna fem minuter. Betydligt fler åkte dock nere i Garmisch classic.

Hur många åk det blev törs jag inte svara på men många blev det. Kanske ska ta och ladda ner någon statistikapp bara för skojs skull.  Kunde inte önskat mer av en skidlördag på en tysk glaciär.

Mat och dryck i backen

Njutet i att sitta i solen och äta var även det på topp. Dock tyckte fler det så köerna till maten avspeglade det. Jag behövde en paus men det blev inte någon lång. 30 min. Vill ju inte missa skidtid…

Så det fick bli en apfeltarte och cola en dag. Fint så. Den andra dagen hade jag planerat lite och tog med mig en dricka och lite kex som fick bli lunchen för att på tågresan tillbaka till Munich äta en bavarisk kringla.

Fakta: Att resa till Zugspitse

Flyg till München. Därifrån tar du lokaltåg (S-bahn) som går cirka varje halvtimma till Munich Hauptbahnhof där du byter till ett vanligt lokaltåg. Totalt sett tar det 2 timmar och kostar runt 20EUR om du åker ensam. Är ni fem personer finns det billigare biljetter. På helgerna blir boendena i Garmisch fullbokade snabbt så det gäller att vara ute i god tid. Kan varmt rekommendera en resa hit för en helg då det är på bekvämt avstånd och kvalitetsåkning.

/ Pernilla som åkt skidor på tysklands högsta berg

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s