Avionero

Att söka efter flygresor på nätet

Snart är 2019 slut och många med mig ser fram mot vad nästa år och till och med decennium kan inbringa i form av resor och äventyr. Jag köper varje år en papperskalender någon gång under december och känslan av att öppna den helt nya och tomma kalendern är något speciellt. Här skall dagar fyllas med äventyr och drömmar, måsten och vardagsbestyr. Här skall dagarnas innehåll bli till minnen aldrig försvinner. Hur ditt 2020 kommer bli är till stor del upp till dig. Jag hoppas kunna krydda mitt år med en del resor och då vill i alla fall jag hitta de resorna som passar mina önskemål på bästa sätt. För att optimera planeringen (och ibland brist på icke planering) krävs det bra verktyg och nu kommer jag presentera en flygsöksite som jag just upptäckt som förhoppningsvis även hjälper dig att effektivt pussla ihop nästa drömresa. Redo?

Avionero

Enkelt flygsök

Ett resmål som jag gärna skulle besöka igen under 2020 är Moskva. Sedan en tid tillbaka kan man som svensk medborgare ansöka om e-visum för besök till St Petersburg men till Moskva behöver man fortfarande göra en del pappersarbete och ha en bokad biljett. Det finns som ni som någon gång sökt efter flygresor på nätet någon gång en uppsjö av olika sökmotorer för att finna resor till de bästa priserna. Avionero är en site som jag precis har upptäckt och gillar. Den är lättnavigerad där du snabbt får en överblick över prisläget vid olika tidpunkter på året och kan utefter det välja vad som passar din kalender och plånbok bäst. Det finns dessutom inga störande moment på sidan utan det är resor som är det du söker efter och det är resor du får information om. Sidan är enkel att använda och urvalet av flygbolag som kommer upp i sökresultatet stort.

Avinero

Min absoluta favoritfunktion är att om du som jag sitter och tittar på flera resor samtidigt slipper öppna nya fönster i webbläsaren utan kan endast öppna en ny flik på sidan. Detaljer, men som i slutändan gör att jag väljer en sida framför en annan. Precis som när jag går in i vilken affär som helst är hemsidans utformning den som gör att jag som kund väljer att gå vidare till ett köp eller att gå vidare till en annan sida.

Vad drömmer du om 2020?

Resor är mitt stora intresse och jag har en hel del platser jag drömmer om 2020. Förutom ett besökt till Ryssland står ett återbesök på mitt strandparadis nummer ett, Seychellerna, en jordenrunt resa från Hawaii till Japan, Bangkok, Sri Lanka, Jordanien, en roadtrip i USA, ett besök på Karibien och minst en skidresa står på min önskelista. Vad som blir verklighet av drömmarna återstår att se. Just nu har jag inte bokat något mer än en skidresa.

Singapore beach

Viktiga komponenter för en bra flygsöksida

Vad anser du är viktiga komponenter för att en flygsök sida skall få just dig att återvända? Och vad gör att du absolut inte återvänder till en annan? Hur går du tillväga för att hitta de bästa resorna?

/ Pernilla som längtar ut på nya äventyr runt om i världen

2 Comments

  1. Bra tips! Kollade Avionero och det verkar vara en bra söksida. Ska kolla noggrannare nästa gång jag ska söka resa. Tack för tipset!
    //Helena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s