Turist i Cusco

När flyget gick in för landning efter en magisk timmas flygtid över Anderna i Cusco kände jag mig väldigt spänd på vad som väntade på marken. Peru har stått på min reselista länge men det har blivit andra semestrar som gått före. Kan ärligt talat säga att jag var skapligt sugen på att välja Hawaii och sol och bad även denna gång men nej, det fick bli Peru. Och hitentills ångrar jag verkligen inte mitt beslut. Tog en Uber till hotellet, Selina, en kedja jag hittade i Costa Rica som jag gillade stilen på. Detta stället var inte sämre. Härlig design och dessutom har de diverse aktiviteter såsom yoga, citywalks, livemusik, snabbt wifi för de har även coworking space som en del av sitt koncept osv. Passar mig utmärkt.

Yoga i Cusco

Eftersom Cusco ligger på hög höjd, 2 400 meter över havet finns det risk att bli höjdsjuka. Jag har ännu inte känt av höjden mer än att det blir lite mer pulsigt än vanligt att promenera i uppförsbackarna. En timma efter jag anlänt var det passande nog en yoga klass som jag anslöt till. Det var verkligen skönt att stretcha ut kroppen efter resan och bonus blev att jag kan checka av punkten gjort yoga i Peru på min bucketlist.

Stadsvandring

Egentligen hade jag velat ta en guidad stadsvandring men jag fann ingen lämplig så det fick bli egen promenad och Google research. Funkar det med. Fint så man spricker är det här. Jag trodde det skulle känts farligare att gå runt här men jag har inte känt mig rädd alla av att gå runt i stan. Inga jobbiga personer eller mängder av folk som ska sälja saker. Gick runt i stan och stoppade för en välbehövlig kaffe och Empanada på Starbucks.

Ser det inte mysigt ut? Mer än en dag behövs inte i Cusco. Det är inte stort. Min plan är dock att bo här i fyra nätter då det är en perfekt bas för utflykter. Utflykter som jag var och bokade idag. Kollade priser på nätet och på flygplatsen men som vanligt var det bäst att boka på plats för att inte betala överpriser. Vad tror ni jag ska på för äventyr då?

/ Pernilla på upptäcktsresa i Peru

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s