Baska Voda och Berula

Bredolt’s befann sig förra helgen i Berula, cirka en timma söder om Split i Kroatien. Där spenderades helgen till största delen på en strand. Undra om jag någonsin kommer tröttna på strandhäng? Hursomhelst så begav jag mig på Fredagen efter arbetet till Kroatien för att hälsa på mina föräldrar som semestrade där. Sommarvädret i Stockholm var inte mycket att hänga i julgranen och trots att jag var skapligt restrött efter att dagen innan maxat en resa till Tyskland med jobbet bet jag ihop och satte mig på direktflighten från Arlanda mot Split. Vid 18:30 tiden landade vi. liksom med träningspass ångrar man sällan en resa.

Croatia

Berula

Jag anlände till Berula vid 8:30 tiden på lördagsmorgonen efter en spontan kväll i Split dagen innan. Bättre vy kunde man inte önska sig. När jag klev av bussen var det som om att komma in i en förtrollad låtsasvärld. Jag promenerade genom den lilla byn ner till hamnen. Behöver jag nämna att antalet fotostopp blev många?

img_0879

Frukost i hamnen

Dagen hade precis börjat och frukostställena slagit upp dörren. Jag slog mig ner på första bästa ställe och då jag var vrålhungrig beställde jag in både en smoothie och toastie. Inget som fick smaklökarna att göra volter men mat. Och utsikten gick inte av för hackor.

img_0884

Jag gick runt och spanade in hamnen en liten stund sedan mötte jag upp mina föräldrar som ätit frukost. Det blev liten onödigt svårt att hitta varandra för hotellet låg inte där det låg på Google maps. Har ni varit med om det någon gång?

img_0889

Hög mysighetsfaktor

img_0897

Sedan bytte vi om och gick längst den bedårande strandpromenaden. Det var så vackert överallt. Söta hotell och pensionat på ena sidan, fruktstånd och mysiga badvikar på andra sidan.

img_0911

Och så kom vi till vårt mål. The famous rock of Brela. En klippa som tillhörde en strand som var utsedd till en topp strand enligt magasinet Forbes. Lyckan när man lite spontant springer på en sådan pärla!

img_0904-1

Behöver jag säga att dagen spenderades på stranden? Mina föräldrar är också riktiga strand älskare men vid 16 tiden tog vi en gym och pool paus.

img_0929

För att senare gå ner till stranden igen för dagens sista bad, käka lite chips och dricka lite. När solen gick ner bakom bergen vid halv nio tiden lämnade vi beachen. Efter att ha duschat och bytt om tog vi en promenad till Baska Voda, en lite större by cirka en kilometer bort. Ingen av oss var sugna på kvällsmat så det projektet skippade vi. Det hår var alltså en typisk bad och beach dag, ett upplägg på en semesterdag som jag så många gånger i mitt liv njutit av.

Baska Voda och Brela är två riktiga pärlor som jag absolut rekommenderar ett besök i. Passar utmärkt för strandhäng och sämre för uteliv.

/ Pernilla som hittat en favoritplats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s