Att besöka Tahiti

Innan min resa till Tahiti hade jag förväntat mig att komma till ett relativt fattigt land. Tiggare och relativt primitiva bostäder var några av sakerna jag i mon fantasi trodde att Tahiti erbjöd. Jämte lyxresorter och att nygifta par kantade gatorna. Så fel jag hade. Tahiti är inget fattigmans samhälle. Gatorna är i toppklass. Bilarna är sprillans nya. Tiggare har jag inte sett en enda. Bostäderna är långt ifrån primitiva. Standarden är hög. Det är rent. Man bryr sig om återvinning. Alla internationella butiker finns och mat handlar man på Carrefour och Champion. Precis som i Europa. Franska och lokala språket Tahitian talas. Engelskan är lite sådär. Folk är väldigt feta. Och då menar jag feta. Blir uppriktigt sagt ledsen över att se så många överviktiga. Gym ser man inga och de som jag mött ute motionerandes är fransmän. De cyklar och springer. Internet får man inte gratis på många restauranger eller caféer utan man får köpa ett wi-fi kort att använda sig utav om man inte surfar på hotellet.

Tahiti

Mat, dryck och klimatprat

Det är väldigt dyrt att äta ute. Räkna med att hosta upp 30$ för en pizza och dricka. McDonalds är inte billigt heller. 150 riksdaler för en meny. Det finns inte överdrivet många stränder och många av dem är privata – något jag även visste om innan avresa. Lokalbussar är ett utmärkt transportmedel må-lö kl 15. Söndagar är det stendött. Vad alla locals gör är för mig en gåta då de inte hänger på stränder. Klimatet är varmt och fuktigt, 30 grader plus och myggorna kommer fram när det regnat. Som sig bör på denna tropiska breddgrad.

 

Tahiti

Boende

Det finns en relativt stor kapacitet av hotell och Bed and breakfast ställen men antalet gäster är få. Pratade med en hotellpersonal som sa att innan 9/11 var det massor av amerikaner här men deras turism har aldrig återhämtat sig. Numera är det många pensionärer är honeymooners här. Och ensamresande tjejer. Kanske lite förvånande men jag hade faktiskt innan jag rester läst en hel del resebloggare som varit på Tahiti i egenskap av soloresenärer.

Tahiti

Skulle jag resa till Tahiti igen? Nej. Det var ett exotiskt och grönt resmål att besöka. En väldigt spännande kultur att möta. Mängder av trevliga människor. Vacker natur men det saknar paradisstränder. Ett besök till Tahiti är inget man ångrar men heller inget man gör två gånger. Jag beger mig många gånger hellre till Seychellerna. Jag skulle heller inte rekommendera att bege sig hit om man inte redan varit på paradisöar. Jag gillar Tahiti mer än Fiji men Hawaii slår detta resmål många gånger om skulle jag säga om du funderar på att besöka ett ö-paradis i Stilla havet. Fler som varit på Tahiti eller har drömmar om att resa dit?

/ Pernilla som precis besökt Tahiti

9 Comments

  1. Har bara mellanlandat på Tahiti på väg till Cooköarna. Vi var av på flygplatsen mitt i natten och möttes av hula-hula-sång innan vi tog en fika i caféet på flygplatsen.

    Tror att det är med Franska Polynesien som det är med Fiji och Cooköarna. För att hitta de vackraste paradisstränderna behöver du ta dig vidare från huvud-ön. Jag gillar Polynesien. Skulle gärna besöka Tahiti någon gång…

    1. De stod fortfarande där i hula kläder när man kom. Ger bra feeling! Håller med om att man måste bort från huvudön många gånger för att hitta bästa ställena. Var på Fiji innan och gillade det inte alls. Mötte nästan bara otrevligt folk.

      Cooköarna lät spännande!

  2. Har aldrig varit där, och inte står det högst upp på listan heller. Kanske lika bra. Men visst vore det ändå säkert roligt att “ö-luffa” eller vad man kan kalla det i Stilla havet. Fast det blir ju lite andra avstånd än om man gör det i Grekland. Jag läste dock en bok nyligen, “Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter” och där försiggår en del av handlingen just på Tahiti. Mycket bra bok!

  3. Tycker att det var ett spännande inlägg om ett resmål där befolkningen förmodligen inte bryr sig så himla mycket om resten av världens allmänna liv etc. Lika långt till Australien som till USA, Bolivia och Antarktis. Ett ställe man då och då skulle vilja bo på. Är ingen resenörd som du troligtvis vet, men var bäst i klassen på geografin i mellan- och högstadiet så världens länder lockar alltid! Tror att resande bl.a. handlar om att utmana sin gräns och att i bland överträffa den?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s