Midsommar på västkusten

Glad midsommar vänner! Hoppas ni har haft en bra helg vad ni än har gjort. Som jag skrev tidigare betyder inte midsommar speciellt mycket för mig då jag inte har några traditioner men när mina föräldrar skulle åka ner och hälsa på släkten på Smögen var jag inte sen att hänga med. För er som inte vet så är Smögen min absoluta favoritplats i världen. Min mamma är smögare och när jag växte upp spenderade jag många fler sommarveckor och långweekends på Västkustens bästa ö än jag kan minnas. När jag pluggade på universitetet var jag även och sommarjobbade i fiskhallarna en sommar. Smögen känns faktiskt mer som hemma för mig än Västerås där jag växte upp.

Skäret

Smögenbryggan

Vi körde ner från Västerås på midsommaraftons morgon. De 42 milen tog 4,5 timmar och när vi kom fram gick vi “ner utöver” som vi kallar promenaden på bryggan. Spanade in krabbstället och min morbrors bua som ni kan se på hedern. Det såg ut som det alltid har gjort och glad är jag för det. Hoppas det aldrig någonsin kommer förändras. Några krabbor såg jag inte till dock. Kanske fiskade jag upp alla som barn och de aldrig vandrade tillbaka i havet efter krabbracen?

Smögenbryggan

Sedan tog vi en promenad på bryggan. Det var isvindar så var glad att jag satt på mig både en fleece och jacka. Men jag gillar alla sorters väder på Smögen. Från snö till ösregn och höststormar, kyliga eller soliga sommardagar. Allt har verkligen sin charm.

Smögen

Promenixandet fortsatte vi in mot Vallevik och passerade de färgglada sjöbodarna. Instavänligare västkustvy finns det? Minigolfandet skippade vi denna gången, jag vinner bara (eller kanske inte?!). Istället fortsatte vi runt ön via de bohuslänska klipporna.

Vallevik

Vallevik, Hästen, Herrbadet och Makrillviken. En av mina favoritpromenader. I Makrillviken vid badhusparken var det fullt midsommarfirande som det alltid är så en midsommarstång fick vi i alla fall se. Det känns mer som en barnaktivitet så vi vandrade vidare över bergen och hemåt till jordgubbarna och en kväll framför fotbolls VM.

Midsommarstång

En midsommar helt i min smak faktiskt. Det var ett tag sedan jag var på Smögen och att bara vara där igen var tillräckligt midsommarfirande för min del. Har ni inte varit på Smögen tidigare så är det någon plats i Sverige som jag rekommenderar ett besök på i sommar är det världens gulligaste ö och vilken jag tycker platsar i den kategorin har ni säkert redan räknat ut.

Utan bil är det lite knepigt att ta sig till Smögen men det går. Man får åka tåg till Uddevalla eller Munkedal och byta till buss därifrån alternativt åka buss från Göteborg.

/ Pernilla som hoppas ni också haft ett bra midsommarfirande

4 Comments

  1. Jag firar inte något, så jag har inte firat nu heller. Trodde du tog amfibieflygplan till Smögen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s