Saker du kan göra i Singapore

Det må vara en lång lista på vad du inte ska göra i Singapore om du vill undvika att sitta och skaka galler eller betala hela semesterkassan för dina synder som t.ex äta på MRTn, spotta tuggummi på gatan eller ta med en illastinkande durian frukt i ett köpcenter. Men glädjande nog finns det mängder av saker som du faktiskt kan göra i Singapore och nu tänkte jag dela med mig av mina topp attraktioner.

Celavi rooftop bar

Rooftop bar

Besöka rooftop barer må vara en utav mina stora laster i livet. Att titta på vyn från ett högt hus, finns det något härligare? Celavi bar på toppen av surfingbrädan vid Marina Bay Sands (MBS) är ett måste i Singapore. Kan vara den bästa rooftop baren i världen.

Gardens of the bay

Gardens of the bay

Utan underdrift kan jag erkänna att jag är ett lika stort fan av historiska byggnader som nya, pampiga och kreativa skapelser. Gardens of the bay är ett måste besöksställe i Singapore varje gång jag kommer dit. Denna gång blev det ingen treetop walk men däremot en fantastisk ljusshow väl värd att timea in. HÄR kan du se när ljusshowen och andra aktiviteter utspelar sig i parken.

Arab quarterArab quarter

Detta lilla mysiga kvarter är ett utav mina absoluta favorit områden i Singapore. Perfekt för brunch häng på förmiddagen och drinkar eller vattenpipa på kvällen. Det finns också massor av små barer som är värda ett besök om man gillar live musik.

Sentosa

Sentosa

Sentosa, Robinsson ön 580 meters gångväg från Vivocity gallerian. En resort värld som får dig att känna dig 100 tals mil från storstaden. Älskar denna plats och närheten till city. Hit åkte jag ofta på mina lediga dagar när jag pluggade i Singapore, köpte med snacks och pluggade. Så mycket bättre än ett bibliotek. Sentosa bjuder på mängder av fler saker än stränder men det är min nummer ett attraktion jäms med beachclubbarna.

What else?

Botanical garden är helt fantastisk om du gillar gröna ytor, hiking i Bukit timah, sportiga aktiviteter vid East coast park, shopping på Orchaid road, besök på varuhuset med allt du kan tänka dig som är öppet 24/7 Mustafa center, Clark quay för att dricka drinkar med turister och expats på fancy barer, promenera runt i Little India, uppleva en minidel av Kina och äta kinesisk mat i Chinatown, dricka Singapore Sling på Raffles, bruncha på The Fullerton, åka båt på Singapore river, hika Mc Ritchie trail, se på Chinese garden på en så liten yta som Singapore finns det massor att göra. Kan någon swisha mig tillbaka nu? Har du besökt Singapore? hade du någon favorit på to-do listan?

/ Pernilla som längtar tillbaka till Singapore

6 Comments

  1. Nej, inte besökt men det står på att göra-listan. Om inte för några dagar så kanske för ett litet stop over på väg någon annanstans. Bra konkreta tips, tack!

  2. Precis bokat Singapore (och Bintan) i februari! Nio dagar för hela resan och första gång i båda länder. Men vilket område ska vi bo i? Tänker experten har några tips. Gärna på konkreta hotell också. Tänker fyra dagar i Singapore och bla göra de klassiska grejerna som du listar ovan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s