This is so Asia…

Efter två Asien trippar på två månader har inte min Asien längtan stillats, tvärtom. Jag vill tillbaks. Återbesöka Taiwan, Japan och Korea utforska Tibet, Burma, Mongoliet och se mer av Kina. Uppleva Jordanien, Azerbadjan och Georgien. Jag är i Asien mode helt enkelt. Många gånger när jag reser i Asien tänker jag “this is so Asia” när jag ser saker. Jag bara älskar att mycket är så speciellt och annorlunda mot Europa i Asien. Det känns som man är i en fantasi värld. Kanske är det en utav sakerna som lockar mig extra mycket med den Asiatiska kontinenten? Under mina två senaste Asien resor till Hong Kong och Singapore tänkte jag “this is so Asia” flera gånger per dag så här har jag samlat ihop några saker jag fotat som jag associerar med Asien. Älskar det kreativa tänket.

Vending machine

Vending machine

En vending machine i tunnelbanan där man kan köpa paraplyer. Hur smart? Spottat i Hong Kong.

Fisktofflor

Fisktofflor

Fisktofflor. På riktigt, hur fashionabelt hade det inte varit att glida runt i ett par döda fiskar på fötterna på playan i sommar?

Sushi train

Sushi train

Du är sugen på sushi. Antingen köper du en tråkig box med lite olika blandningar, går till det lite mer hippa conveyor belt sushi stället eller det überhippa sushi train stället. beställer gör du såklart från en ipad vid din plats och sushin swishar in framför dig på en bil när den är färdig. Genialiskt.

Söta drickor

Dricka

Söta designade dricker och matprodukter. Finns det något gulligare? jag blir helt kär i hello kitty kakor, tecknade läskburkar och andra saker som skiljer sig från Europas sterila förpackningar. Mer kreativitet åt folket.

Blomkrukor modell annorlunda

Creative

Jag älskar kreativiteten överallt. Det är bara att titta sig runt så är det som att gå och se på vilken samling av pinterest foton som helst. Häftiga prylar som är gjorda av saker som alla äger och har.

Toasties

Toastie

På riktigt, hur mycket godare blir inte en simple toastie om den är snyggt förpackad? Hokkaido Cheese Toast anyone?

 

Kan ge mängder av fler exempel på kreativa och smarta lösningar som jag har sett och älskat i Asien. Tycker det är en riktig life inspo att bara vandra runt i en asiatisk storstad och titta på vad som finns runtomkring. Har ni hittat några saker när ni varit ute och rest i Asien som ni tänkt “Varför finns inte denna hemma i Sverige”?

/ Pernilla som älskar reseinspo

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s