Att resa till Seychellerna

Seychellerna är ett drömresmål för många. Destinationen har rykte om sig att vara en riktig paradisö dit man åker på honeymoon. Well, en drömö är det alla men att det skulle vara ett ställe som enbart riktar sig till honeymooners skulle jag inte påstå. Det är ett drömresmål för alla strandälskare. Jag har precis kommit hem från en långweekend i detta fantastiska land som ligger just utanför Afrikas kust så nu kommer lite blogginlägg för er som är nyfikna på strandparadiset no 1.

Seychellerna

Flyg till Seychellerna

En flygbiljett från Stockholm till Seychellerna kan man få för runt 5000-6000 SEK om man letar lite. Jag reste dit med Austrian airlines och hem med Qatar airways. Då jag endast var borta en långweekend valde jag förlägga mina flygresor till nätterna för att inte lägga dyrbar semestertid på transporter.

Lokaltransporter på Seychellerna

När jag landade på Seychellernas lilla flygplats tog jag en taxi till båten som skulle avgå mot ön Praslin 1,5 timmar efter jag landat. Det tog cirka 15 minuter att åka till färjeterminalen där jag även köpte båt biljetten som man även kan boka online vilket kan vara bra för båtarna kan vara fulla. Taxi är ett relativt dyrt transportmedel så jag skulle rekommendera att även använda sig av lokalbussarna om man inte vill spendera allt för mycket av resebudgeten på transport. Lokalbussarna kostar hela 3,5 SEK och fungerar utmärkt och är punktliga vilket man kanske inte alltid räknar med på en ö med maniana style.

Seychellerna

Boenden på Seychellerna

Det finns lyxigare än lyxigare resorts som Six senses, Raffles, Le Meridien men relativt få medelklass hotell att boka in sig på. Vad som är populärt däremot är bed & breakfast ställen och self service apartments. Det är inte så dyrt som man kan tro, för runt en 1000-lapp får du ett helt okej och personligt boende.

Ätbart

Räkna inte med att det är 24/7 som gäller när det kommer till service. Det finns inga 7eleven runt hörnet eller mängder med restauranger att välja mellan. De stora hotellen har restauranger men om du funderar på att äta på något annat ställe skulle jag ge rådet att se efter att det är öppet. Billigt är det inte. Räkna med att ge runt 200SEK+ för en en wrap eller sandwich. Alkohol är inte dyrare än hemma och då Seychellerna inte är muslimskt finns det god tillgänglighet. Beachbarer hittar man bäst på Cote D’or beach på ön Praslin.

Seychellerna

Praktiska saker

Du kan betala med kort på de flesta platser inklusive små butiker vilket känns smidigt men jag skulle ändå ge rådet att ta ut lite pengar när du lämnar flygplatsen för man vet aldrig. Taxisar betalar man tillexempel endast med cash. Kranvattnet är helt okej att dricka om ni nu undrade över det på bästa Sällskapsresan maner.

Vad gör man på Seychellerna?

Badar. Hänger på stränder. Umgås. Fotar. Ser på solnedgången (och uppgången om man orkar gå upp i ottan). Tittar på kokosnötter. Njuter av livet typ. Nästa inlägg från paradiset i Indiska oceanen kommer handla om en dag på Seychellerna så snart får ni drömma er bort liksom jag kommer göra när jag skriver ihop det hela.

Seychellerna

/ Pernilla som längtar tillbaka till Seychellerna

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s