Livet på SAS

Det är rätt många som tycker att det är häftigt att arbeta på SAS och jag får en hel del frågor både på Instagram, via mail och ibland på bloggen om vad jag jobbar med av både kända och okända. Den näst vanligaste frågan jag får måste vara hur mycket semester jag har eftersom jag reser så mycket så jag tänkte dela med mig av en helt vanlig jobb onsdag i februari på det stora flygbolaget huvudkontor i Frösundavik. Excitement eller inte, och som svar på semesterfrågan har jag 25 dagars semester. De flesta i Norden har som sagt någon relation till flygbolaget och kanske pirrar det lite extra i magen när man ska ut och resa och det därför känns så spännande vad som sker bakom väggarna på ett flygbolag. SAS har som arbetsgivare de senare åren ökat enormt i popularitet. Jag läste i veckan att SAS låg på 16e plats bland populära arbetsgivare när ekonomistudenter rankade sina drömarbetsgivare och så var då inte fallet när jag tog min examen 2009. Så onsdag 14 februari 2018, vad gjorde ni idag? här kommer min dag i review.

Checka inSAS

Stämpelklocka må vara förlegat enligt många men jag gillar det. Då kan ingen komma och säga att man inte varit på plats. Jag börjar dagen att checka in. Efter 7 år sker det automatiskt. 07:14 anlände jag idag. Unnade mig en halvtimmes extra sovmorgon för att se på OS sammanfattningen.

SAS

Klev in genom dörren på våning sex och vandrade bort till mitt skrivbord. Satte på datorn och gick och fyllde på nytt vatten. Saker som man gör i sömnen. Började svara igenom på mailen jag läste vid frukostbordet, kollade status på flygen som stod på marken och vad som hänt under natten i produktionen. Synkade med min teamie som är i Hong Kong där vi har heavy maintenance av widebody flygen innan det var dags att återvända till mailandet.

Eftersom jag har en liten släng av arrangemangsådra (okej, kanske stor) hade jag styrt upp en present åt en sjukskriven kollega och eftersom vi alla jobbar på en supply chain management avdelning ordnade vi allt från inköp till leverans i AOG takt.

Möte

SAS

När jag var barn ville jag ha ett jobb där man satt vid ett skrivbord och gick på möten och åkte på tjänsteresor precis som pappa. Well, kan väl säga att jag fått en dos av allt. Vid 10:30 tiden hade jag möte med vår business class stolsleverantör som kommit hit från Nord Irland. Mötade, mötade och mötade sedan var klockan 13:00 och nya action points var på to-do listan för oss alla.

Lunch

SAS

Sparade in några minuter av min fritid och åt dagens matlåda bestående av maccaroni, “gräsbollar” och greens plus en E-ämnesfull sås framför datorn. Fancy, fancy!

Kaffepaus och vardag

SAS

Opps, sedan var klockan kaffe time så jag gick bort till maskinen och hämtade mig en kopp. Skrivbordsmötade med en ingenjörskollega och sedan hade en till halvtimma gått. Avslutade ett besparingsprojekt (tro mig, vi gör allt för att SAS kunder ska kunna resa till så låga priser som möjligt) och ordnade med lite fakturor och andra projekt.

Hemgång

SAS

Klockan slog 16:30ish och jag packade ihop min dator och stängde butiken för dagen. När man har ett jobb som aldrig blir färdigt är det bara att bestämma sig för en tid och gå hem. Jag brukar alltid skriva en lista varje morgon vad jag ska göra och se till att göra klart allt som verkligen måste göras på den. Plus att jag har en lista för dagen efter som jag skriver upp vad jag ska göra nästa dag när jag går hem så slipper jag tänka på det när jag gått hem. Alla har sina knep.

Transport till jobbet

SAS

Sedan satte jag mig på min cykel och trampade hem genom Vasaparken. Imorgon är en ny dag och då ska jag businesstrippa till Köpenhamn för att se på flygplan med kabingruppen och träffa en leverantör. Om ni vill läsa om hur en dag i Köpenhamn ser ut kan ni göra det HÄR. Såhär ser alltså en helt vanlig arbetsdag ut i mitt liv. En dag mitt i veckan i februari.

Jag gillar att ta del av andras vardagar så har ni också skrivit något blogginlägg på ämnet får ni gärna dela med er av det.

/ Pernilla som önskar alla en bra alla hjärtans dag

13 Comments

  1. Jodå det händer ALLTID något. Man går dit och har en plan på 10 saker att göra under dagen, så har man gjort 5 när man ska åka hem.

 1. Perfekt ställe för backintervaller inomhus! Perfekt med fikaklockorna också, bara att titta på den högra först, sedan fika en timme och tjugo minuter och sedan råka titta på den vänstra och med gott samvete fika en halvtimme till! 😉 Skämt åsido, tack för ett spännande inlägg. Kommer ihåg att jag själv feb 14. lättjoggade en ordentligt backig runda på 8,7 km med mycket kläder och lite för halt väglag, på 44:39. Långsamt, men med bättre fäste och då kläderna åker av framöver går det ca. 20-30 sek snabbare per km!

  1. Ah det var det som var tanken med klockarna! det hade jag missat. Jag gillar inte uppförsbackar så jag tar hissen 🙂 hehe.

   1. Uppför är ju inte så roligt egentligen, varken i skidor, cykling eller löpning, men det ger en bra variation tycker jag, ibland med fantastiska vyer ut över landskapet. Idag blir det 1,5 km platt + 3,5 km utför och sedan tillbaka. I morgon 1,5 km platt + 5,5 km utför och därefter åter. Därpå är träningsveckan slut! Trevlig helg!

   2. Håller med om att vyerna är värda uppförsbackarna. Tur att man älskar fina vyer annars hade jag befunnit mig på platt mark för alltid! Trevlig helg du med!

  1. Ser fram mot ditt jobbdagsinlägg! Alltid kul att se lite vardagsgrejer, började faktiskt tänka lite själv på hur det ser ut på kontoret när jag fotade.

 2. Tack för detta, riktigt kul att läsa. Har tänkt på något liknande men känt, vad har mitt jobb med min blogg att göra? Nu är ju SAS närmare resor ä min arbetsplats men ändå inte givet att det ska finnas på en reseblogg. Så bra beslut av dig, tack för att du bjöd med oss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s