Årssammanfattning 2017

Nytt år, nya äventyr. Dags att summera 2017.

Januari

Den första Januari 2017 vaknade jag upp i en säng hos min kompis kusin på ön Bonaire i Karibien. Absolut inte en jättetråkig plats att börja året på. Dagarna innan hade jag varit i Toronto, träffat en pluggkompis som bor där och fryst så fötterna blev is vid Niagarafallen. På Bonaire spenderade vi en vecka som gick i drinkarna, löpningen, utforskningen och beachlivets tema.

Sedan flög jag hem via ett snökaosigt New York och kom hem över ett dygn senare för att vara hemma i ett par dagar innan årets stora blogg meetup ägde rum i Åre. Winterworkation. Det var mitt första Åre besök och det var helt magiskt. Åkte skidor på längden och bredden samt bloggboostade med härliga fellow bloggers.

Veckan efter åkte jag på årets första business trip till Lake Como. Det var helt magiskt vackert och jag önskade att jag hade haft lite mer tid över än att sitta i ett mötesrum och titta lite mer på berg än på textilier.

I slutet av månaden skulle jag springa marathon i Hong Kong. Mamma och pappa stod denna gången för hejaklack och ressällskap. Fick årets vinterförkylning på resan dit, borde inte sprungit men släpade mig runt på vilja de 42 195 meterna.

Bonaire

Februari

Att åka mitt andra Vasalopp var målet för mars månad så då behövs skidträning i mängd. Helgerna spenderades snöscountande i Stockholm men en helg i februari åkte jag norrut. Min äventyrskompis in crime och jag flög upp till Umeå för att åka långlopp. Det gick bra för min del och jag plockade ett startled till Vasan. Hoppas på en tur till Norrlands skogar även denna februari.

Mars

Mars började med examensprovet i skidåkning. Vasaloppet. Tillsammans med familjen plus min brors tjej och hennes pappa åkte vi till Sälen för att ha en Vasaloppshelg. Brorsan och jag skulle åka och resten tillhörde support teamet. Skidåkningen gick bra och jag klarade mitt mål på sub 8 timmar. Kan det bli sub 7 2018?

Efter att ha spenderat två vintriga månader i snö är man värd en solresa så det unnade jag mig. Gjorde en solo turné till paradiset Aruba och årets andra Karibien resa. Hängde på paradisstränder och åt acai bowls. Åkte vidare till Panama för att se panama kanalen som jag så länge drömt om att se IRL. Älskade Panama och dit reser jag gärna tillbaka för att utforska mer beyond. Dock gick denna tur vidare till USA och LA för en mara revansch. Kände mig extremt löparpepp och sprang i mål på sub 4 på maran för första gången på den bästa maran jag sprungit i alla kategorier.

Ice cream

April

Började månaden med det årliga stora happeningen inom min jobbkategori, Aircraft interior show i Hamburg. Minglade runt bland kostymklädda män i 40-50’s och tittade på flygplansinteriör och delade ut visitkort.

Sedan blev det påsk och påskresetid. Anlände till Hong Kong tillsammans med en kollega och hans fru där vi blev medvetna att det skett ett terror dåd på Drottninggatan. För mig blev det bara en liten stopover i favoritstaden denna gång men fick i alla fall lite Hong Kong vibes. Flög vidare till Fiji som var en besvikelse. Vart fanns paradisstränderna? Skulle åka till min resedröm New Caledonia men på flygplatsen fick jag veta att flighten var cancelerad pga orkan så det var bara att tänka om. Sydney eller Auckland – what to pick? Tog Sydney och tänkte att jag åker därifrån till en annan bucketlist place, White Sundays. Kom till Sydney och det spöregnade från 11 på morgonen till 6 följande morgon. Fick också veta att White Sundays näst intill totalförstörts i orkanen så tänkte om och tänkte Adelaide. Det var påsk och Australien var lika stängt som över julen så det var riktigt trist förutom de trevliga folket jag träffade. Stranden var inte heller mycket att hänga i julgranen så jag åkte hem efter några dagar.

Desto bättre blev avslutningen på april. Åkte till Holland för att hälsa på min holländska travel partner in crime och fira Kingsday. Det blev många dagar i orange och kul festande samt en mini reunion med några favoriter vi pluggade med i Singapore. Kan helt klart rekommendera ett besök i Holland på Kingsday.

Maj

Var inte speciellt sugen på att resa i maj så jag stannade hemma, sprang lite lopp och startade fotbollssäsongen med bästa Vasastan. I slutet av maj när det blev långweekend maxade jag den och besökte Doha i Qatar. Hade bara missat den lilla detaljen som flygvärdinnan upplyste mig om på flighten – ramadan börjar idag. Well. Fick några dagar med beachhäng, över 40 graders värme, en bantningskur och sightseeing i Doha. Gillade staden skarpt.

Mallis

Juni

Ett par dagar efter jag kommit hem från Qatar flög jag till Mallis på en långweekend då min bror skulle gifta sig. Det var ett väldigt vackert bröllop på Cap de Formentor och vi bodde i ett sagohus där även bröllopet ägde rum. Passade även på att bada massor och springa massor.

Det blev midsommar och resdags. Längtade till USA så det blev the easy way out – en New York weekend. Fick finsällskap av en fd kollega och hennes man. Fick nöjet att se det svenska midsommarfirandet i Battery park.

Juli

Då jag jobbar den största delen av sommaren gäller det att maxa helgerna så den första helgen i juli roadtrippade en av mina barndomskompisar till hennes stuga på Västkusten för stughäng, båtliv, golfträning och jordgubbsätande.

Årets mest spännande resa skulle avverkas. Indien. Ett land jag velat besöka väldigt länge checkade jag och fellow travel blogger Readyfortakeoff av i mitten av juli. Såg Taj Mahal och var med om upplevelsernas upplevelser. Indien alltså. Vilket land. Fick dessutom chansen att premiäråka business class med Lufthansas A350 på vägen hem.

Saknade lite natur efter Indiens sopberg så jag åkte på en ytterst spontan solo resa till Tromsö sista helgen i juli. Det blev superlyckat. Träffade några riktiga explorers som utforskade Madagaskar, Grönland, Antarktis och andra coola far away platser. Såg midnattssolen och underbar natur. Fler explorerresor 2018 tack!

India

Augusti

Hade storslagna planer på att åka till Kroatien men lärde jag och Readyfortakeoff lärde oss att man inte ska vara ute två dagar innan om man ska åka till det mest populära resmålet i Europa på långweekend när alla har semester samtidigt. Blev major fail på den resan och vi satt hemma och brunchade på pannkisar på Foams uteservering på Östermalms istället.

Höll mig inom landets gränser denna månaden. Spenderade en helg i Åre med hiking tillsammans med ett fantastiskt gäng bloggande kvinnliga äventyrare som t.ex Vandringsbloggen Angeliqa Majstedt och Explore a little more Amanda. Outdoor när det är som bäst!

Var också en liten sväng till Västerås en weekend då en kompis från gymnasiet gifte sig på ett helt fantastiskt bröllop. Hann förutom att besöka bröllopet med att springa en halvmara i min kära Grytaskog innan det hela började.

September

Min längtan efter utlandsäventyr var som ni säkert förstår maxad efter en hel månad hemma även om jag gjorde allmänt roliga saker. Hade lite vänner på besök för att springa Tjejmilen och dricka vin (drack dock lite mycket vin dagen innan loppet så det gick inte så fantastiskt bra), sprang Stockholm halvmaran på en helt okej tid för att sedan skynda vidare till en megalyckad Kräftskiva som en kompis till mig styrt upp på Långholmen. Att man skulle tina kräftorna innan hade vi missat men några snälla americans tillika bordsgrannar bjöd på.

Sedan kom min efterlängtade långweekend. Hade planer på att besöka Reunion men när jag kollade vädret ett par dagar innan avresa var det för kallt för min smak (below 20 grader) så bokade om till Tel Aviv och Israel. Var ruskigt resepepp och älskade platsen. Badade i döda havet och besökte Jerusalem. I’ll be back!

September avslutades med en Singapore blond girls reunion i Stockholm. Sightsade, drack vin och umgicks plus drack drinkar och åt fin-sushi på min Italienska Singapore kompis aka ett av höstens hang out ställe Sambamaki. Tips om ni är i Stockholm och vill dricka godaste drinkarna!

Israel

Oktober

Oktober är åka till USA månad och min längtan till Trump’s imperium var stor så när utomhus säsongen i fotboll var nästan över åkte jag till Chicago och sprang mitt 20e marathon. Firade inte med pers men sprang helt random på en killkompis från mitt uni av alla människor i Chicago på maran. Small world. Behövde lite sol på det så det blev sunny California och San Diego ett par dagar innan nya explorer äventyr var att vänta i San Antonio, Texas. Texas alltså. Älskade det. Avslutade det hela med en kaosig resa hem som tog sådär 24 timmar.

Hade tänkt åka till Georgien veckan efter US resan men var alldeles för trött så var hemma.

November

Firade att fotbollssäsongen var över tillsammans med världens bästa fotbollslag med en storslagen banquett och utekväll. Vi gick upp till division 4 igen och vann Korpen serien som jag avgjorde genom att pricka in det avgörande målet som innebar match och serieseger med två minuter kvar. Som tack fick jag pokalen för “Årets mål”.

Business tripade till Irland för att inspektera tygproduktion och sitta i ett mötesrum med möbler som var som hämtade från Antikrundan.

Reste på en mycket lyckad långweekend med Readyfortakeoff till Abu Dhabi. Vad vi gjorde? hängde på stranden, beach clubbade, festade och var på ökensafari.

Abu Dhabi

December

Månadens tema har varit jul så jag har varit på lite glöggsamankomster, sprungit vårt traditionella titta på juldekorationer i Stockholm iklädd tomteluva tillsammans med min äventyrskompis deluxe, spelat inomhusfotboll i Bromma på söndagskvällarna och sagt hej då till en favorit vän som flyttar till Melbourne i två år för att jobba.

Då det var ett par månader sedan jag besökte the Big Apple var det dags för en tur dit. Tillsammans med två tjejkompisar åkte vi inte på en “shopping resa” som flygvärdinnan frågade om vi var på utan en “hockey resa” och såg Rangers vs Dallas, sprang halvmara i Central park (och slog till med nytt pers) och shoppade ursnygga bling-bling skor.

Julen har jag spenderat hos mina föräldrar i Västerås och fått årets Västerås dos. Researchat uteställen iklädda ugly christmas sweaters med lite vänner, ätit ostmackor till varje måltid, spelat spel och tränat.

December är inte slut än och något jag absolut inte tänkte göra är att fira nyår i Sverige utan på en plats där det finns sol och strand.

Travels of 2017

Det var min årsresumé av 2017 års resande. Nytt år nytt resande, right? hoppas att jag får möjligheten att åka till massor av häftiga platser även under 2018. Gillar inte att planerar min fritid för mycket så får se vart i världen äventyren 2018 bär av. Hur har ditt resår 2017 varit? vart drömmer du om att åka 2018?

 

Vill ni se vad jag hittar på 2018 så kan ni adda mig på instagram (pillab) eller signa upp för min utochspring.com Facebook sida (Länk HÄR). Är det något som ni vill läsa mer om så shoot!Insta summary

/ Pernilla the globetrotter

4 Comments

    1. Ja, några resor blev det till slut 2017 🙂 Får se hur resåret 2018 blir. Har ungefär inget planerat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s