Höstlöpning

När jag började skriva denna bloggen var syftet att den skulle om träning och resor. På träningssidan har det nästan uteslutande handlat om lopp förutom ett av mina all time mest populära blogginlägg om Löpargrupper i Stockholm och Stockholms bästa löprundor. Självklart så tränar jag en del för att kunna springa lopp men hur roligt är det att läsa om t.ex “Idag har jag sprungit ett varv runt Kungsholmen. Det var tredje gången denna veckan och idag tog de 10 kilometerna 51 minuter. Det kändes som ett never ending marathon…”? Jag får ofta frågan hur jag tränar, vad jag tränar och hur ofta jag tränar och om jag kan ge några träningstips. Visst kan jag det, men att ge några generella träningstips är inget jag gör även om jag kan en hel del om träning efter att ha tränat hela livet. Mina bästa träningstips är faktiskt att träna det man tycker är kul, på lagom nivå så ofta man har möjlighet. Simple as that. Har funkat för mig i 32 år och jag inte vad jag kan minnas känt mig omotiverad att träna. Vad känner ni andra inför träning?

Långpass på Djurgården

Den 21 kilometer långa Djurgårdsrundan är en utav mina favoriter i Stockholm. Att springa ett långpass på runt 2 mil är något jag gör ca varannan vecka. Året om. Har gjort det i så många år så det är inte ens jobbigt längre. Det enda som krävs är lite tid, en bra spellista på Spotify eller ett eminent sällskap. Ibland fokuserar jag på att springa på en bra tid, ibland kör jag fem kilometersintervaller, ibland springer jag utan att kolla på klockan, eller som senast när jag var ute och fotade höstfoton. Då sprang jag för att jag tycker det är ineffektivt och tråkigt att gå på en promenad själv och jag var sugen på att fota. Här kommer mitt långpass på Djurgården i bilder.

Helt ärligt så tycker jag inte alltid det är kul eller motiverande att gå ut att springa långpass. Men när jag väl har börjat har det hänt ungefär noll komma noll gånger att jag vänt på steken direkt och sprungit hemåt för att jag tyckt det var så grymt trist. Däremot ser jag det inte som ett misslyckande de gånger jag valt att korta mitt långpass och springa 15 kilometer när man tänkte springa 21 pga uttråkning. Men långpass för mig är 15km plus.

Valhallavägen

Kaknästornet

Gococo

Runner

Selfie

Höstsol

Löparskor

Löparbloggar

Gillar ni att läsa löparbloggar kommer några tips på mina tre favoriter i kategorin.

Piggelina: norrlänningen i Skåne som dricker cappuchino och äter crossianter när hon inte är på något galet löparäventyr.

Menmia: Götlaborgs bästa bloggjoggare.

Marathonpetra: springer, poddar, bloggar, styr träningsresor och event. Alltid rakt på sak.

/ Pernilla the blogg jogger

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s