Att besöka San Diego

Det finns många kategorier av resenärer, från detaljplanerarna till spontanresenärerna. Jag tillhör definitivt spontanresenärerna. Att besöka San Diego var absolut inget jag hade planerat göra när jag reste från Sverige två dagar tidigare men då Portland som var min tanke från början bjöd på regn och +12 grader kände jag att det kunde vänta lite till då jag redan velat resa dit i minst fem år. Så det fick bli Californien. Sol, lite över 20 grader och kärt återbesök i Cali’s bästa stad, San Diego. Att resa till San Diego från Sverige är väldigt smidigt, tar man kvällsflighten med SAS kl 16:35 och byter till United i Chicago är man framme vid 22-tiden lokal tid plus att man slipper bli jetlagad om man planerar sin sömn. Det är dessutom bara ca 2 timmars bilfärd till Los Angeles så det är lätt att ta sig till SD. Så vad är det då som gör SD till en så fabulös stad? och vad ska man göra under ett besök? här kommer mina topp aktiviteter.

USS Midway

USS Midway

Besökte inte detta hangarfartyget som ligger förtöjt vid kajen denna resa utan tittade bara på det utvändes när jag joggade förbi. Helt klart värt ett besök.

Balboa park

Balboa park

En vackrare park får man leta efter. Balboa park som ligger på toppen av centrala San Diego bjuder på utmärkta urban trails att springa på under reedwood träd eller om man hellre önskar det betong block. San Diego’s egna central park där man även finner ett zoo, konst hallar, diverse ute aktiviteter och framförallt fantastisk spansk arkitektur. Dock en hel del uteliggare och ekorrar att samsas med.

Stränderna

Mission beach

Jag är verkligen en beach junkie. Stränderna i San Diego är bra. Inga världsstränder men de håller Californisk standard med promenadvänlig hårt packad sand och iskallt vatten. Men en stranddag är (eller två) på t.ex Mission beach, Ocean beach, La Jolla cove är ett måste på San Diego trippen.

Sunset cliffs

Sunset cliffs

Att se på solnedgången från Sunset cliffs är något man absolut inte får missa i San Diego. Gillar man att jogga så ta med joggingskorna. Gillar man att yoga så kan man googla sig fram för det hålls ofta yoga pass i solnedgången på jordens vackraste yoga plats? Annars kan man alltid passa på att ta med sig picknick eller helt enkelt bara njuta av solnedgången över Stilla havet. Magiskt är ordet.

Surfer kulturen

Mission bay

Hela surfer kulturen i södra Californien är något som får mig i semestermode. Surfare, flippflopps, glass, acai bowls, poke bowls, joggers, yogisar, lite slitet och precis som på en amerikansk tv serie fast i verkligheten. Atmosfären på beach orterna i Cali är något speciellt som bör upplevas in real life.

Vad mer?

Det finns verkligen mängder med saker att göra i San Diego. Utöver ovan nämnda topp favoriter kan man även besöka La Jolla som är en fantastisk kuststad, testa kvällslivet i the Gaslamp quarter, jogga längst marinan i centrala San Diego, shoppa på mallen i Mission Valley, besöka Sea World, hyra en cykel vid Mission beach, titta på sport, hikea i bergen, cykla ut till fyren på Point Loma, kayaka i La Jolla eller bara ligga vid en hotellpool och vara. Ett tre dagar långt stopp på en Californien eller USA tur rekommenderar jag varmt då SD i min smak är en utav de bättre städerna ur turist synpunkt det stora landet i väst. Fler som varit i San Diego och sitter inne på några supertips

/ Pernilla som storgillar att häga i US&A

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s