Shopping i Chicago

Att jag är en återvändande besökare i Chicago betyder en sak – jag gillar the windy city. Ofta har jag tagit ett stopp i denna pärla vid Lake Michigan när jag varit påväg till eller från någon annan USA destination men det har även hänt att jag enbart besökt Chichi town för en weekendtrip. Denna resan står Chicago marathon i fokus och i väntan på dagen D har jag värmt upp med shopping. Kanske inte optimalt då shopping är värsta träningspasset och iPhones stegräknare hamnade på 25 000 steg men en skön semesterlördag var det. Jag är långt ifrån en shoppaholic men jag tycker att det är rätt trevligt att gå runt i affärer sådär en gång i halvåret och köpa det jag känner för. Chicago är en ultimat shoppingstad om ni frågar mig och nu tänkte jag dela med mig av mina bästa shopping tips här.

State street

ChicagoMagnificent mile är en lång lång mycket välkänd shoppinggata i Chicago på inte förvånande 1 mile som ligger norr om den centrala floden. Men min favoritshopping börjar innan den börjar närmare bestämt på State street / East Jackson. Gatan börjar bra med en välsorterad Footlocker/Ladies Footlocker där man kan hitta snygga sneakers i alla möjliga modeller. Eftersom skor är något jag gillar brukar jag fortsätta till nästa korsning där den enorma DSW shoe store ligger. Vägg i vägg med DSW ligger Target. När jag bodde i USA älskade jag att gå runt där och kolla på allt mellan himmel och jord och fynda något onödigt och det tycker jag fortfarande är skoj. Här köper jag gärna roliga tema dekorations prylar för t.ex halloween, julen osv. som är kul att använda när man bjuder hem folk. Då jag gillar att fynda saker börjar jag min shopping i fynd affärerna och hittar man inget kul där så kommer de vanliga affärerna i slutet av denna shoppingturen. Next up är T.J Maxx. Ett outlet ställe där man kan fynda. Eller där man inte hittar något. Har man en stor resväska kan man köpa snygga märkesbadlakan för ungefär inga pengar, inredningsprylar och nästan alltid tar jag med mig något enormt stort Yankee candle doftljus därifrån. På andra sidan gatan ligger H&M som alltid är kul att spana in. Mest för att det är svenskt. Brevid H&M finns Nordstrom Rack som är min bästa urban outlet butik. Här kan man hitta riktigt bra saker om man har tur. T.ex Hawaianas eller andra skor, strumpor, skärp och solglasögon. På andra sidan gatan ligger Macy’s, ett enormt varuhus som har allt. Jag är ingen Macy’s shoppare så jag affären brukar jag skippa och promenera vidare till floden och Chicago river walk där jag gärna tar en kaffapaus för att sitta ner och titta på folk och alla häftiga byggnader staden har att bjuda på.

Chicago river

Magnificent mile

På andra sidan floden via Du Sable bridge börjar Magnificent mile, North Michigan avenue som också innehåller massor av shopping. Precis till vänster ligger varuhuset Nordstrom som är mitt favoritvaruhus i USA. Alldeles runt hörnet ligger H&Ms fast fashion konkurrent Forever21 där man kan köpa kläder till extremt dålig kvalité, GAP, Sephora och Under Amors snygga flagship butik som är värd ett besök innan det är dags för en välbehövlig lunchpaus. En lunch som jag självklart äter på mitt favorit hamburgarställe i hela världen, Shake Shack. Deras shroomburger kan vara världens godaste hamburgare och tom deras fries gillar jag som är icke potatisätare. Full med ny energi finns krafter i benen till ett besök på Bloomingdales home som ligger till precis brevid. Där kan man hitta roliga inredningsgrejer.

Shake shack

Tillbaka ute på the Magnificent mile, N Michigan street finns det gott om shopping för en hel eftermiddag. Alla upmarket fashion brands som Burberry, Rolex, Tiffany’s osv., ligger sida vid sida så det finns möjlighet att unna sig något lyxigt om man vill det. Ibland önskar jag att min packning bestod av en betydligt större resväska än ett handbagage, speciellt om jag går in på Crate & Barrel där det finns mängder med snygga saker till hemmet. Tänk USAs IKEA. Några meter därifrån ligger Nike town som jag minns att jag tyckte var en drömbutik när jag besökte Chicago för första gången för cirka 20 år sedan och aldrig hade sett något liknande. Brevid Nike ligger Apple butiken som är värd ett besök bara för att.

Shopping in ChicagoHar man inte tröttnat på att gå i affärer kommer sedan Victoria’s secret, en bra Zara butik och Banana replublic näst på tur. Gillar man Top shop och Uniqlo ligger de också längst vägen mot shoppinggatans sista anhalt, Water tower place som är en galleria där man bland annat hittar Ambercrombie & Fitch som får avsluta shopping dagen.

Det var en genomgång av shopping utbudet i Chicago som jag måste säga är i min smak den bästa city shoppingen i USA helt klart värd att tillgäna en semesterdag åt. Utöver shopping finns det massor av andra saker att göra i Chicago som t.ex besöka Willis tower, hänga på stranden vid Lake Michigan, besöka museum, åka skridskor vid någon av skridskobanorna, åka segway längst Lake Michigan, titta på sport, besöka Navy pier. Chicago är helt enkelt en väldigt bra weekend resestad och i min smak bättre än NYC. Har ni tur kanske det kommer best of Chicago inlägg på bloggen om ni skulle vilja läsa det.

/ Pernilla som är ett Chicago fan

3 Comments

  1. Vad roligt att läsa om shopping i Chicago! Jag gillar också Chicago väldigt mycket och håller med dig om att det är en riktigt bra shoppingstad 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s