Swiss international airline

Swiss

Flygnörden i mig gillar att studera flyg och deras inredning så i somras tänkte jag att jag skulle börja göra airline reviews utav flygbolag jag reser med. Lite smått arbetsskadad som jag är är det första jag tittar på när jag går på ett flyg hur ser mattorna ut, sedan vilka stolar som är installerade, observerar seatcoversena för att något av det första jag gör när jag satt mig ner är att kolla vem som är tillverkare av seatbeltsen. Och nej, jag har aldrig sett någon annan tillverkare än Amsafe men vem vet på något litet flygbolag någonstans i välden kanske det dyker upp en annan label? Nu senast på min resa till Tel Aviv, Israel reste jag med Swiss. Ett fullservice flygbolag som tillhör Star alliance med hubbar i Geneve och Zürich. En t.o.r biljett från Arlanda till Tel Aviv tisdag-söndag kostar  enligt research på Swiss hemsida runt 4200 SEK i economy och 12 000 SEK i business.

A320 Arlanda-Zürich, Economy class

A320 SwissJag hade bokat resan till TLV med avgångstid 19:35 från Arlanda så att jag slapp ta ledigt på tisdagen samt kunde åka en nattflight till Israel vilket var väldigt smidigt. Dock var det bara 40 minuters connection i Zurich men det funkade fint även om man fick byta terminal och att mitt flyg stannade på en apron position.

Från Arlanda till Zurich tar det lite mer än två timmar att flyga. Jag hade tur och fick en fönsterplats på Airbus 320 som var dagens flygplansmodell. Swiss har precis som många andra Star bolag tunna Recaro stolar installerade och de tycker jag är väldigt sköna och snygga. Så sköna så att jag somnade efter takeoff och sov nästan hela vägen till landning. Mina medpassagerare blev däremot bjudna på choklad, samt något snack och dricka.

A330 Tel Aviv – Zürich, Business class

Business classJag brukar inte åka long haul med Swiss speciellt ofta. Detta var blott andra gången jag gjort det. Det var bra men inte wow skulle jag säga. Största anledningen att jag väljer andra bolag framför Swiss är att jag inte gillar deras stolar. Nördigt, ja. Annars var det absolut inget fel på upplevelsen i Swiss business.

Business seat SwissSjälvklart är det inget fel på dem, de fyller sitt syfte men jag tycker inte de är speciellt snygga. Jag fick plats 6A och där fanns det gott om privat utrymme men exakt hur snyggt är det med en stol som ser ut att ha två uppsvällda armstöd som tillsammans är bredare än själva stolen?

IFEIFEn har ett bra utbud av underhållning, nya filmer men inte jättestort urval. Den jag valde var såpass bra att jag somnade. Skärmarna kändes också som de skulle behöva en upgrade till något av modernare snitt. Funkar såklart att titta på men av bildkvaliten finns det mer att önska. Det fanns wifi ombord men man får surfa med sin vanliga operatör.

Meny SwissDå min flight från Tel Aviv var en morgon/nattflygning så bjöds det på frukost. Man fick både birchermüsli och banana pancakes så här får Swiss plus poäng från mig. Bättre än vita läskiga korvar på Lufthansa.

Slutsats

Skulle jag rekommendera Swiss till en vän? absolut. Jag tycker verkligen det är ett bra flygbolag och något jag inte skrivit om här men testat innan är deras business inom Europa som är mycket bra. På widebody aircraftsen finns även first class men den har jag inte prov åkt. Utöver flygplanen gillar jag Zürich Kloten flygplatsen så där har jag gärna en transfer när jag är påväg någonstans. Några fler som åkt med Swiss och har några tankar om Swiss quality?

/ Pernilla som gillar testa flygbolag

4 Comments

  1. Kul med recension, och bra recension (så får en lära sig lite facktermer också, hehe). Lite mer från ekonomi hade jag velat se när du för en gångs skull flög i den klassen. 😉 Var på väg att flyga med Swiss i september (varav ena vägen business) men fick hoppa den resan på grund av annan resa. Shit happens. 🙂

    1. Jag flyger econ. också 🙂 Men nästa gång får det bli lite fler bilder. Tyvärr dålig möjlighet att gå runt och fota på både dit och hemvägen pga nedsläkt kabin. Får bli nästa gång. Synd att du missade Swiss trippen men det kommer fler resor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s