Tjejmilen

Tjejmilen är Sveriges största idrottsevenemang för tjejer och jo, Gärdet vimlade av tjejer i olika åldrar, färger (övervägande del rosa) och former som taggade för att deltaga i denna 10 kilometer långa löparfest. Men det hela började redan igår med löparmässan på Östermalms IP.

TjejmilenJag tog en promenad bort till Östermalm efter jobbet jobbet för att slippa det bestyret idag. På mässan kunde man fynda träningskläder och annat smått och gott från loppets sponsorer men jag vandrade raskt igenom det hela då jag skulle på bege mig till The Winery hotell i Solna för en vinkväll. Så kan man också ladda för Tjejmilen. Fantastiskt trevligt var det men om det var så bra låter jag vara osagt.

Tjejmilen the story

IMG_2809Det blev lördag och loppdag som jag började med ett yogapass på SATS. Skönt att stretcha ut kroppen men mina lår kändes som två betong klossar som de även gjort de senaste dagarna av en oklar anledning. Förstod att det inte skulle bli något sub45 idag men hoppet är det sista som överger mig så jag tänkte absolut gå för mitt sub45 mål. Cyklade bort till Gärdet framåt lunch och där fanns både 1, 2 och 30 000 löparklädda tjejer redo för start.

Klockan 13:00 var det dags för oss i startgrupp ett att börja springa de 10 kilometerna runt Djurgården. Känslan var inte bra. Hade det inte varit ett lopp hade jag med största sannolikhet inte sprungit en meter idag. Vid andra kilometern började jag få riktigt ont i låren och det var inte direkt några spänstiga steg från min sida. Kände mig som en ångvält. 25% av loppet gjort och tidsmässigt låg jag i fas med mitt mål. Kort därefter vid Djurgårdskanelen fick jag huggningar i magen och hade en öken i munnen. Saktade ner farten för att ta av mina sekunder jag bunkrat upp från första kilometerna. Tänkte att klarar jag mot all förmodan till 5K på 22:30 så fixar jag andra halvan också. Men det gjorde jag inte. Varje kilometer efter 5KM passeringen var en tung historia. Inte ens nedförsbackarna kändes lätta. Vid 8KM började publiken tillta och normalt peppas jag av folkfesten runt loppet men idag kändes det bara tungt. Dötungt. Låren strejkade totalt. Mina kilometertider var närmare 4:45 min/km än 4:30 och då blir det inga personliga rekord.

FinisherTillslut lyckades jag dock ta mig över mållinjen denna gång också på tiden 46:36 placering 213. Inte nöjd för fem öre men jag tar med mig loppet som ett bra träningspass som en del i en trevlig helg med fina vänner, biter ihop och anmäler mig till ett nytt lopp.

Afterrun

Race dagEfter loppet möttes vi i lag “Brudarna 30+” upp och minglade runt på Gärdet när vi fått våra medaljer och den traditionella ostkakan. Loppet kändes mer “rosa” och tjejigt än tidigare år. Det fanns en hel del partners på plats och även en afterrun area med en scen där lite artister skulle underhålla. Själva loppet tycker jag verkligen är en fem poängare men det känns som det finns mycket mer potential att utveckla finisher arean till något modernare, lite mindre rosa och tjejigt än vad det idag är. Detta var 6:e gången jag sprang Tjejmilen och jag hoppas komma tillbaka för själva loppets skull även om jag är lite anti tjejlopp. Några fler som har sprungit?

Löpning

/ Pernilla Tjejmilen finisher of 2017

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s