Semester på Aruba

Jag visste knappt att ön Aruba i Karibiska havet existerade innan jag för ett par år sedan började följa yogagirl Rachel Brathen. Den lilla ön såg ut som paradiset på de insta bilder jag såg och just paradisstränder tillhör mina resefavoriter så när jag satt och funderade på att åka till Hawaii för fjärde gången tänkte jag om och bestämde mig för att prova något nytt. Jag bokade in mig på KLMs flight till Aruba och 15 timmar efter jag stängt min ytterdörr landade jag på ABC ön med stort A

Syftet med denna resan var pure semester. Strandhäng, bokläsning, löpning, yoga och allmänt relaxande. Fyra nätter och näst intill fyra dygn. I mina semestermått mätt lagom länge för att undvika uttråkning. Att resa runt och utforska ön har jag inte varit sugen på så jag har inte sett speciellt mycket av denna vackra plats. Visst hade jag säkert kunnat se andra stränder och fått fler häftiga vyer på mina foton men ett par latmansdagar här i snöfria Karibien har varit guld.

Eagle beach

Eagle beachFörsta dagen startade jag med en långpromenad på cirka 7 kilometer i strandkanten längst med fantastiska Eagle beach till Palm beach med en take away kaffe i handen. Bra så. Sanden är helt perfekt, hård, finkornig och fotogenisk. Det är inte speciellt mycket folk heller. Nästan bara nordamerikanska och svenska turister här. Har inte mött en enda tysk, när hände det senast på en semester?! Eagle beach är hur som helst en strand. En paradisstrand utan krimskrams, beachbarer och annat. En perfekt strand att leva strandlivet på på Aruba helt enkelt.

Palm beach

BredoltPalm beach däremot är raka motsatsen mot Eagle beach. Inte i termer av strand kvalitet men när det kommer till aktiviteter, folkmassor, liv och rörelse. Det är här alla internationella hotellkedjor ligger, stranden är packad med semesterfirare och det är the place to be för att spana på folk.

Löpning och aktiviteter

LöpskorVill man ha en semester som inte enbart innebär horisontalt läge är Aruba the place to be. Löparskorna bör man definitivt packa med sig och jag har flera dagar börjat med att ta en standard 10K morgonjogg längst med Palm beach samt Eagle beach tillsammans med mängder av andra semesterjoggare. De flesta hotellen har gym, man kan supyoga, ta yoga klasser på t.ex Yoga girls studio Island yoga, spela volleyboll, SUPa och testa alla tänkbara vattenaktiviteter.

Ätbart

Smoothie bowlJämfört med andra karibiska öar jag besökt så finns här till min stora lycka ungefär allt gott att äta. Inte mycket local food men allt jag kan tänka mig att äta dvs. smoothies, glass, pannkakor, frukostmat, rawfood, sushi, pizza, hamburgare, pasta och sallad. Det finns dock ett ställe jag har ätit på varje dag, Eduardo’s beach Shack. Deras raw food bowls med massa frukt på är inte bara fotovänliga utan även fantastiskt goda och personalen är fantastisk. Don’t miss out!

Hej då Aruba!

Kan absolut rekommendera en resa till Aruba om man är ute efter en strandsemester. I övrigt är det inte så mycket att se här. Jämfört med Bonaire som jag var på över nyår är det en helt annan upplevelse. Bonaire är ett dykparadis med stenstränder som inte är så exploterat, Aruba är motsatsen, strandvänligt och exploaterat. Annars ser öarna i stort sätt likadana ut på land. Jag har enbart positiva saker att säga om lokalbefolkningen, vänligare och extremt service minded. Till exempel så blev jag medbjuden till en båttur med några locals (kan säga att det var skapligt nice) och när bussen inte gick tll mitt hotell så körde chaffisen en extra runda dit. Till Aruba kommer jag gärna tillbaka men då med flera liter insect repelliant för nu är mina händer sönderbitna av myggor. 18 myggbett på ena handen och 11 på den andra.

Fler som varit på Aruba?

Sunset

/ Pernilla i Karibien

4 Comments

    1. Japp det har varit himla nice. Är som vanligt poppis bland myggorna och tur att det iaf bara blev på händerna även om de såg miffo ut (nu är det skorpor överallt på dem).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s