Turistspring i Istanbul, Turkiet

Löpning i Turkiet

Helgen som precis passerade spenderade jag på resande fot. Denna gång var destinationen Istanbul och som vanligt var mina kära boost skor med i packningen. En liten joggingtur hann jag med under de tre dagarna.

ImageJag gjorde inte överdrivet mycket research innan jag begav mig av och rundan blev därefter. Öppnade i princip bara google maps och såg att hotellet låg nära Bosporen och tänkte att där borde det finnas någon form av strandpromenad att springa på. När jag kom ner till strandkanten såg jag hängbron som förbinder Europa med Asien på håll och bestämde mig för att den skulle bli varvpunkten. Jag är lite smått kär i broar och fina byggnader så det var ett perfekt val ur det hänseendet.

ImageJag joggade i sakta takt längst med vattnet på mycket dålig asfalt och någon form av stenbeläggning. Passerade massvis med människor och tulpaner, mer tulpaner och ännu mer tulpaner. April är tulpanernas månad i Istanbul läste jag sedan i Lonleyplanet.

ImageSträckan passerade lite coola byggnader och lite mindre coola. Vägen blev inte så mycket bättre och det var inte mer än ett par joggare jag mötte så detta var med största sannolikhet inte någon höjdarrutt bland lokalbefolkningen heller. Men vad gör det? man måste ju prova sig fram för att hitta den bästa rutten. Jag fick mig i alla fall en 10 kilometare och lite nya vyer men denna centrala runda längst den Europeiska sidan av Bosporen är inget jag rekommenderar som en löprutt om du är i Istanbul. För mycket folk och för dåligt underlag helt enkelt.

/ Pernilla som sprungit i Istanbul

2 Comments

    1. Det undrade jag också, såg verkligen inte många springande alls. I Grekland och Italien ser man ju iaf hyfsat många joggare….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s