Stockholm, Stockholm, Stockholm

När världen förändrades över några dagar innebar det att jag började vakna upp i min egna säng morgon efter morgon till ljudet av min väckarklocka. Hade glömt hur mycket jag gillar min säng men saker man (jag) gör varje dag uppskattar jag inte efter en vecka så när jag nu är inne på fjärde veckan hemma var det inte ens skönt att ligga och dra sig bland flanell kuddarna och mitt mysiga täcke längre. Känner du igen dig? Gillar du också omväxling utan för mycket rutiner?

Tid för träning

Att ha enormt med tid pga nästan inga sociala aktiviteter har öppnat upp för mer träningstid. Innan var det en lyx att köra två pass per dag. Något som jag uppskattade enormt. Men nu har jag tid varje dag. Ofta blir det gym innan jobbet och sedan löpning på kvällen. Ibland löpning och fotboll och andra dagar en lugn dag med promenad tur och retur till jobbet plus löpning efter. Är otroligt glad att fotboll i Stockholmsserierna fortfarande är tillåtet. Yogan saknar jag. Och combatten. Styrka i grupp hade min kropp behövt, men hey, ledsen kroppen men jag har svårt att motivera mig till icke gruppträning på dessa favoriter just nu.

Medans jag drömmer om lopp. Fantiserar om löpargrupper (men uppskattar måndagsintervallerna med Runday mer än någonsin) fortsätter jag att springa. Mycket och ofta. En ny runda i veckan har jag satt som mål. Förra veckan klämde jag till med 15K från Vasastan till Långsjön i Älvsjö via Vinterviken längst Mälaren. En fantastisk runda som jag definitivt kommer köra en repris på. En snap på rutten från min Garmin finns här.

Konstiga matvanor

Fika, fika och fika. Känns som min kropp lever på fika nu. Förra helgen var jag och födelsedagsfikade hos brorsan som fyllde 33. Mamma hade bakat tårta. Sponsrar lokala bageriet med afterrun bulle har blivit lördagstradition. Jag har till och med ställt mig vid spisen och bakat egna coronabullar med smak av kanel att tröstäta såhär i depp tider. Fueled by bullar that is me!

Jobbångest

Jobbar gör jag än sålänge. Är dock permitterad så endast 40% jobb närmaste sex månaderna är tillåtet. Konstigt och framförallt väldigt tråkigt när jag inte har något annat meningsfullt att fylla tiden med. Försöker komma på nya projekt och har gjort en lång Corona lista. Jobbdagarna är minst sagt extremt intensiva så brist på sysselsättning är det definitivt inte. Försöker gå till kontoret så ofta jag kan pga får enorm cellskräck av att vara hemma en hel dag. När (om) kontoret är låst med bom får jag cafejobb tänker jag. Äta bullar och dricka kaffe är jag bra på. Försöker komma på något vettigt att göra av all min fritid nu när jag inte kan resa så söker extrajobb och har anmält mig till en del kurser i sommar och höst på universitetet. Har börjat renovera hemma, planterat mer, läser böcker försöker helt enkelt slå ihjäl tid på bästa sätt och hitta alternativa hobbisar när jag är långtidspermitterad. En sista tur till fjällen i år hoppas jag också hinna med trots att det inte är helt “lagligt”. Allting brukar ju ändå lösa sig tillslut, kanske kan jag lära mig att njuta av att vara ledig för första gången i mitt liv (??) tack vare Corona? Jag som inte ens har gillat att ha semester mer än max två veckor och har jobbat varje ledig stund jag har kunnat sedan jag var 15 år.

Det var min Corona update det. Hur går det för er? Kämpar ni på och tänker tillbaks på hur bra det var förr. Aldrig har väl någon gång ordspråket “det var bättre förr” passar så bra som nu eller vad säger ni? Nu har jag i alla fall gjort mitt bidrag till att minska koldioxidutsläppen känner jag och är redo att bidra till att rädda världsekonom och bidra lokalt genom resande.

/ Pernilla som är galet understimulerad

2 Comments

  1. Hela mitt liv har varit en måttlös räcka med förändringar, så tycker mer om och är mer van vid variation än enformighet. Nog var det bättre förr i många avseenden, men Corona påverkar inte mina målsättningar på kort eller längre sikt, ej heller vad jag sysslar med, så det är lika bra nu som innan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s