Five travel outfits

På tal om djupa ytligheter kommer jag alltid att tänka på outfits. Sjukt viktigt men ändå oviktigt. Det säger så mycket om en person men är ändå bara något man har på sig. Någon fashion blogger har jag ingen som helst ambition att bli och följde trender gjorde jag mest under högstadiet när jag släpade runt fötterna dragandes efter mig på ett mer än coolt sätt de enormt tunga och skyskrapehöga kängorna. Någon inbjudan till den pågående Stockholms modevecka kom tyvärr inte heller men att kombinera outfits är ändå något jag gärna gör. Därför kommer här ett travel outfit inlägg där några vanliga kombinationer som åker ner i min packning visas.

The plane

Outfit

På korta resor har jag på mig vanliga kontorskläder och kör samma princip på långa minus att jag helst inte reser i kjol eller klänning. Tycker nästan ofta det är som att besöka nordpolen där uppe i luften så en tjock tröja är ett måste. Plus långbyxor i skönt material. Strumpor. Gärna en till luvtröja i bagaget. Och en sjal. På vintern har jag också ett par skidstrumpor i handbagaget för att det är gosigt speciellt på nattflygningar.  Smink är jag tyvärr allmänt ointresserad av och dessutom blir jag allergisk om jag har mascara i 100 år så det skippar jag helt på långflygningar.

City sightseeing

IMG_3579

Kjol, tisha, hawaiianas och glajor. Min standard mundering under en sightseeing tur. Till det har jag gärna en handväska över ena axeln och bär en vattenflaska i handen.

The beach

Bikini

Big surprise, på stranden väljer jag bikini. Inte burkini. Eller baddräkt heller för den delen. Med mig brukar jag också ha en tisha eller två för att skydda mig från solen. Gillar inte när solen bränner på kroppen. Och en handduk eller sarong. Lipsyl och solkräm ingår också i min beach outfit om det räknas.

Urban hiking

Urban hiking

Så länge man har bra skor funkar alla outfits till hiking (inkl. klänning – har provat). Jag är dock en shortsmänniska så därav valet av korta shorts så länge det går. Håret piffar jag lite lagom och i bagaget har jag en tjocktröja då fjällväder snabbt kan ändra sig. Att packa ner ett helt hiking kit i resegarderoben känns som onödigt jobb. Det får vänta till hikingresan om ens då.

The bar

Bar

I jakten på ett barfoto med en outfit letade jag igenom alla mina 6000+ (!) foton på min iPhone och hittade noll. Barer har jag varit på många fler än noll sedan nuvarande iPhone införskaffades för 1,5 år sedan men jag fotar sällan på barer. Men shortsmänniska som jag är har jag gärna shorts på barer på resan. Eller klänning. Eller jeans. Eller byxor. Eller kjol. Och mina favoritbarer hittar ni antingen högst upp på ett rooftopp eller vid en strand.

Vänner, vad har ni för resestil? kläder efter väder? sköna favoriter från garderoben? nyköpta outfits för resan? fotogena kläder? eller det som ligger framme? Tell me.

/ Pernilla som aldrig kan få för mycket kläder

 

5 Comments

 1. Jag har försökt att hitta de perfekta flygresebyxorna utan framgång. Vill ha ett par sköna, mjuka och följsamma för långresorna framförallt (kortresor blir det mer vardagsoutfit och jeans). Men jeans i 9 timmar? Nja. Shorts? Hell no. Kostymbyxor? Nix. chinos fungerade bra tills jag fläckade ner det enda paret jag ägde. Har börjat snegla på golfbyxor som dels är prydliga men också har bra material, men alla sköna jag sett har varit storlekar som tält. Jag jagar vidare…

  Intressant inläggstema förresten, jag kanske inspireras av det. Tack! 🙂

  1. Chinos lät bra, kanske ett par mörka de är ju svårare att fläcka ner. Man blir ju ändå rätt skitig av att resa. Känns som det finns fler sköna kläd variationer för oss damer. Klänning/kjol och strumbyxor är rätt nice att resa i men det hade ju sett ut om herrar dyker upp i kilt. Eller kanske får bli Emirati så man kan resa i UAE national dress. Det är tom accepterat enl. klädkoderna för staff travels i business 🙂

   1. Haha, ja det kanske vore en idé?

    Well. Kanske ska börja med att skaffa kedjeskydd på cykeln så att jag slipper oljefläckar på framtida byxor. Bra början?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s