Travel Tuesday

Löparsäsongen är nu när snön nästan har smält bort igång även för de som trotsar vinterns hala underlag. Löpsäsong betyder också att loppsäsongen börjar och hur många lopp finns det inte att välja på? För många. Jag gillar att springa lopp, dels för att ha något att träna mot, dels för att jag alltid pressar mig själv på ett annat sätt än på en träning och dels för att det är en rolig social grej. Jag springer gärna ett lopp i månaden. Kan låta mycket för många men självklart satsar jag inte på en bra tid på alla. I djungeln av lopp tänkte jag nu samla fem lopp jag gärna skulle springa under årets säsong. Förhoppningsvis kan det bidra till lite inspiration om ni inte redan har bokat upp alla weekends.

Lopp

Soteleden terrängmarathon

I början av maj har jag inga planer på att springa ett marathon, däremot om jag har en maj weekend till övers hade jag mer än gärna sprungit halva sträckan på vackra Soteleden i Bohuslän. En weekend med klippor, saltvatten och havsluft tackar jag aldrig nej till.

Göteborgsvarvet, Göteborg

Göteborgsvarvet är ett utav mina favoritlopp. Det var tyvärr allt för många år sedan jag sprang världens största halvmarathon och jag funderar ordentligt på om det ska bli en Göteborgsweekend i maj för en comeback. Time will tell. Synd bara att man numera nästa måste springa ett utav Göteborgsvarvets seedningslopp för att få ett bra startled.

Sommar

STHLM10, Stockholm

Mitt i veckan i början av juni går detta loppet i centrala Stockholm. STHLM10 har funnits i ett par år men jag har bara varit publik. Antingen springer du 10 kilometer på egen hand eller teamar upp med någon medlöpare och delar på sträckan som en stafett liksom mitt gamla favoritlopp Parloppet som tyvärr lades ner. Hittar jag någon lämplig teammate springer jag.

Trosa stadslopp, Trosa

Trosa är verkligen ett litet pittoreskt gulleplutt ställe i Södermanland, så har ni inte besökt denna plats – gör det. En fredag i juni kan man även passa på att springa Trosa loppet. Ett 8 kilometer långt lopp som stått på min lopplista i fler år men jag inte har lyckats genomföra. Kanske är det dags år 2018?

Prinsens minne, Halmstad

Halmstad är en perfekt sommarstad och ännu bättre i augusti då det blivit varmare i havet. Inte för att loppet Prinsens Minne går i vattnet men efter att ha sprungit milen längst med Kattegatt skulle inte jag tacka nej till ett dopp i det salta havet.

Jordgubbar

Vänner, har ni några loppdrömar i vårt avlånga land som ni kanske redan genomfört eller skulle vilja genomföra?

/ Pernilla som är loppsugen

4 Comments

  1. Göteborgsvarvet har ju en given plats för mig och jag gör mitt elfte nu i maj. Sedan känner jag nog att Sthlm halvmara skulle vara något, ska tydligen vara ganska snabbt har jag hört. Fast det är väl i september? Hm. Kanske ett bra mål för att upprätthålla löpningen även den här sommaren?

    St. Olavsloppet blir det förmodligen i år igen, där har du ju en stafett du borde pröva någon gång. 🙂

    1. Oj elfte. Jag måste nästan boka in mig nu. Du får absolut komma hit och springa Sthlm halvmaran, den är grym. Stämmer att den är i September.

      Stafetten verkar superkul. Skulle gärna sprungit den någon gång.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s