Weekendresa tips

Jag älskar att utnyttja alla de långhelger som kommer under våren till att resa. Ibland blir det en längre tur och ibland en kortare. För två år sedan åkte jag till Faeröarna med en vän över 6:e juni helgen och det är trots alla strapatser jag gjort runt om på jorden en utav de mest spektakulära platser jag har besökt. Nya Zealand inkluderat. Det känns faktiskt som ett mini NZ fast närmare. Det går får utomhus, luften är frisk och saltig, det är grönt och framförallt fotovyerna finns överallt. Har du fyra dagar över i maj eller juni så investerar du dem väl i en resa till Faeröarna. Jag lovar.

Resa och boende

Hotell FareoarnaResa gör man till Torshavn och dit åker man med Atlantic Airways, Icelandair eller SAS. Tar ett par timmar och inflygningen är magisk om man inte är flygrädd, då är det en skräckupplevelse. Hyr en bil för utan den så är Faeröarna inte mycket för världen. Boenden finns det en del men jag rekommenderar Hotel Foroyar. Urmysigt hotell med gräs på taket och får utanför hotellfönstret.

Att packa med

Regnkläder. Kamera. Varma tröjor. Hikingskor. Glöm paraplyer (de blåser sönder), badkläder, finkläder och dykligt. Här är det varma vatten och vindsäkra outfits som gäller.

Regnjacka

Att se och göra

Se till att du har en GPS på bilen om du inte vill köra old school navigering med karta. Det är i och för sig rätt lätt att hitta runt på ön men en GPS skadar aldrig. Vägarna är väldigt fina så även om du är en lika värdelös bilförare som mig är det inga problem att köra runt. Mitt bästa tips är att ta en karta och rita ut de platser som du är intresserad av att se. Gör upp en rutt och bila sedan runt och checka av dem. Upptäckarstilen som lämpar sig på Faeröarna är bilsightseeing kombinerat med hiking.

Av egen erfarenhet kan jag säga att det inte finns speciellt många lunchställen ute i småbyarna så ta med snacks och dricka om ni inte vill riskera att svälta ihjäl.

Torshavn som by är inte speciellt mycket för världen men en promenad genom staden och ett besök på en pub efter en upptäckardag är den fullgod till. För shopping exklusive kylskåpsmagneter – inte så mycket att hämta.

Vill man uppgradera sin resa till en löparresa så kan jag nämna att Torshavn marathon och halvmarathon går den 3e juni iår.

Jag bjuder på lite härliga inspo bilder medans jag själv sitter och drömmer om nya upptäckter av Atlantöarna. Vill även tipsa om resbloggaren Äntligenvilse som har tagit magiska bilder av Färöarna när hon var där i september förra året.

Får Färöarna

Stuga

img_3078

/ Pernilla som är upptäckarsugen

5 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s