Semlor i Stockholm

Jag fick för mig att semlor skulle vara gott så gick all in denna säsongen och har efter helgens löppass avslutat med en semla som lunch. En god tradition måste jag säga. Jag gillar ju att testa saker och därför har jag valt olika semlor vid mina test. Semlor är något jag ofta nämner till utländska bekantskaper som en klassisk svensk fika komponent som måste testas. Gillar du semlor? Har du någon favorit? Här kommer utfallet från mitt test.

Thelins konditori

img_4738

Bullen var riktigt saftig och mandelmassan perfekt och mycket. Älskar mandelmassa. Grädden var dock rätt smaklös och locket torrt. Till utseendet var denna gräddbulle klassisk. Får en 3a i betyg. Ingen wow upplevelse direkt. Thelins finns lite varstans i Stockholm men min semla köpte jag i Älvsjö.

Pom & Flora

Semelgröten som serveras under semelsäsongen på mitt favorit brunch ställe i Stockholm var underbar och mer än mättande. Inte söt utan mäktig och fantastiskt god. Rikligt med topping också. Denna får fyra av fem semlor i betyg. Gröten hittar du under semelsäsongen på Pom & Florapå Odengatan.

sse bageriet

Semlor i Stockholm

Semelwrapen var väldigt hypad när den kom för något år sedan (2015?) men jag har inte testat fram tills nu. Men oj vad god den var. Speciellt efter att ha sprungit 2 mil satt den som ett smäck. Lagom mycket bröd för min smak för det är ju ändå fyllningen man vill åt eller vad säger ni? Fem av fem semlor får denna skapelse helt klart. Tösse bageriet hittar du på Östermal.

Konditori Ritorno

Semlor i Stockholm

Konditori Ritorno på Odengatan är ett anrikt tillhåll och efter att ha bott i stan i snart 9(!) år svängde jag förbi och köpte mig en semla efter en löprunda. Den gjorde mig inte besviken. Eller först lite faktiskt. Locket var inte mycket att hänga i julgranen men grädden i lagom mängd, sedan mandelmassan. Den var verkligen drömmen med riktiga mandelbitar på botten. Bullen var också helt perfekt. Så nära en 5:a en semla kan få säger jag.

Brunkebergs konditori

Semlor i Stockholm

I lördags efter min löprunda skulle jag lyxa till det med semla till efter frukost fika. Hade hört att Lillebrors konditori vid St Eriksplan skulle leverera och stoppade mitt löppass där efter 10K. Levererade gjorde de säkert men kön var säkert 30 meter och då var klockan bara 10. Inget jag hade lust att stå i så efter mitt besök på ICA gick jag in på Brunkebergs bageri och köpte en gräddbulle till mitt test. Smaken är ju som baken men grädden var ingen höjdare. Däremot bullen och mandelmassan föll mig väl i smaken så en fyra får denna skapelse i poängskalan pga mycket kardemummasmak och bra lite degig konsistens.

Fler som testat semlor denna fettisdag?

/ Pernilla som önskar en god semeldag

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s